Lakossági tájékoztató félpályás forgalomkorlátozásról a Batthyány utcában, a Sóhajok hídja rekonstrukciós munkálatai miatt

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Ideiglenes félpályás forgalomkorlátozás a Batthyány utcában,

a „Sóhajok hídja” rekonstrukciós munkálatainak elvégzése érdekében.

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolájának üzemeltetője, a Bajai Tankerületi Központ megkezdi az intézmény átjáró hídjának, azaz a „Sóhajok hídjának” homlokzati rekonstrukciós munkálatainak elvégzését, mely kivitelezési feladat érinti a Batthyány utca járműforgalmát is. A munkálatok megkezdése a balesetveszély elhárítása és a balesetmegelőzés miatt vált szükségessé.

A munkálatok 2023. december 04. és 2023. december 20. közötti időszakban történnek.

A vállalkozó a munkát a reggeli csúcsidőt követően kezdi meg annak érdekében, hogy a közúti forgalmat minél kisebb mértékben zavarja. A javítandó felület jellegéből adódóan, a jelölt időszakban többször rövid ideig tartó, esetenként egész napos útszűkületre kell számítani. Ez idő alatt a Batthyány utca, a közúti járműforgalom számára sebességkorlátozás mellett a munkavégzés teljes időszakában igénybe vehető. Az építés ideje alatt úton folyó munkák, útszűkület, előzni tilos, és sebességkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a gépjárművezető figyelmét, hogy „veszélyes” helyhez közeledik.

Kérjük, hogy útvonalát a fentiek ismeretében tervezze meg, az esetleges közlekedési feszültségek megelőzése érekében a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit mindenkor tartsa be, és a munkaterület helyszínét kiemelt figyelemmel közelítse meg.

 

Köszönjük a lakosság megértését és türelmét!

 

                                                          Tisztelettel:

 

KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA