Budamobil-Cargó Kft.

budamobil_620

A BUDAMOBIL-CARGO jelenlegi telephelyét 1968-ban vásárolta meg és egyszerűbb acélszerkezeti munkákkal indult meg a termelés. 1972-ben megkezdődött a gépjármű-felépítmények gyártása. A cég 1975-ben eljutott a saját fejlesztésű zárt, termosz- és hűtőfelépítmények gyártásáig. 1988-tól az osztrák SCHWARZMÜLLER GmbH beszállítójává vált a cég, 1992-es évtől kezdve a német JUNG GmbH-nak is komplett pótkocsik, nyers állapotú gépes segédvázak, pótkocsi és félpótkocsi alvázak beszállítói is, a mai napig.

2008. Júliusától a vállalat KFT.-ként működik, és lényegesen kibővítette a szolgáltatási körét. A meglévő profil mellet (járműfelépítmény és haszonjármű gyártása), könnyű és nehéz acélszerkezeti munkákkal valamint kereskedelmi és logisztikai szolgáltatásokkal is foglalkozunk. Ezen időszakban a Linde AG több gázkitermelő telep projektéhez szállítottak acélszerkezeteket, változó méretben és súlyban. Építő ipari tevékenységeket is támogat a cég, acélszerkezetek készítésével, könnyűszerkezetes építéssel. Folyamatos fejlesztéseik, beruházásaik valamint kiterjedt üzleti kapcsolataik segítségével szinte minden problémát megoldanak.

Jelenleg több mint 6,5 ha-s telephelyen, az iroda és szociális épületeken felül, több mint 10.000 m2-es beépített, 1 – 5 tonna teherbírású darukkal ellátott gyártócsarnokokban folyik a termelés közel 150 fő részvételével. A rendelkezésre álló DLB 16-oslemezvágó olló és 400 tonnás 6 méteres hajlító gépek segítségével történik a lemezanyag megmunkálása. Számítógép vezérelt plazma és lángvágó berendezésünk specifikusabb alkatrészek gyártását segítik elő. Az alkatrészgyártásban előforduló forgástestek előállítását forgácsoló üzem végzi, különböző méretű gépekkel.