Még a nyáron elvégzik a Kunszt utcai Tagóvoda épületének teljes tetőszigetelését

Korábbi képviselő-testületi ülésen Katus Györgyné óvodavezető elmondta, hogy, hogy komoly gondok adódtak Kalocsa két óvodájában. Az Újvárosi Tagóvodában a helyszűke okoz gondokat, az óvónők a padlásfeljáróban öltöznek, a fejlesztésre szoruló gyerekeket pedig más óvodába kell vinni. A Kunszt utcai Tagóvodában pedig a májusi esőzések katasztrófa-helyzet közeli állapotot idéztek elő, az épület jelentős részén történt beázás, tornateremben, kazánházban, öltözőkben és csoportszobákban és a folyosón is. És hiába költenek évek óta a tető javítására több százezer forintot, a beázás nem szűnt meg. Az óvodavezető sürgős megoldást kért a kialakult helyzetre azt is elmondva, hogy ha az átázások miatt a tornatermi rész beszakad, félő, hogy magával rántja a többi épületrészt.

Több mint négyszáz négyzetméternyi lapostető teljes szigeteléséről van szó, melyre az óvoda éves költségvetésében nincs elegendő pénz, így a város önkormányzatának erre külön forrást kell biztosítania.

A korábbi tervek arról szóltak, hogy mivel Kalocsának folyamatban van egy óvodafejlesztési projektje, amint felépül a Petőfi Sándor utcában az új 75 személyes – később 150 főre bővíthető – óvoda, ide költöztetik át mindkét tagóvodát, azonban a használatbavételi és üzembe helyezési eljárásokkal valamint a költözéssel a határidő 2021. tavasz-nyárig is kitolódhat. A Kunszt utcai épületben addig a működést biztosítani kell, erre pedig csak a teljes tető szigetelése adhat megoldást.

A munkák becsült költsége 2,5 millió forint, melyek elvégzésére a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén azonnali pluszforrást biztosított.