Megállapodás iskolai testnevelés órák igénybevételéhez sportlétesítmények térítésmentes használatáról

A Dózsa György Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, és a Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola, Szakiskola fenntartója megváltozott. A KLIK-től a Nemzetgazdasági Minisztérium vette át a fenntartási és működtetési feladatokat. Létrejött a Bajai Szakképzési Centrum és ennek tagintézménye lett a két intézmény.

A tagintézmények arra kaptak utasítást a Szakképzési Centrumtól, hogy a testnevelés órákat és sportfoglalkozásokat lehetőleg a saját működtetésű Kossuth Lajos utca 39. szám alatti sportcsarnokba tervezzék, a költségek kímélése miatt. Így azonban a Nebuló Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény testnevelés óráinak, gyógytorna óráinak és az ünnepségeknek nem jutott hely és idő a Kossuth Lajos utcai sportcsarnokban. A Városi Sportcsarnokba a sérült gyerekekkel történő közlekedés az órák megtartását veszélyeztette az iskola és a csarnok közti túl nagy távolság miatt. A KLIK Kalocsai Tankerülete kezdeményezte az egyeztetést a Bajai Szakképző Centrummal és Kalocsa Város Önkormányzatával, mint a rendelkezésre álló sportlétesítmények működtetőivel, a megoldás érdekében.

Az egyeztetések eredményeként olyan megállapodás született, hogy a Szakképzési Centrum a vagyonkezelésében álló Kossuth utcai sportcsarnokban térítésmentes használatot biztosít a KLIK fenntartásában álló Nebuló Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény részére a testnevelés órák és iskolai ünnepségek megtartása érdekében. Továbbá az Önkormányzat a Városi Sportcsarnokot térítésmentesen biztosítaná a Bajai Szakképzési Centrumhoz tartozó Dózsa György Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, és a Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola, Szakiskola testnevelés óráinak megtartásához azonos mértékben azzal, ahogy a Szakképzési Centrum biztosítja a Kossuth utcai sportcsarnokot a KLIK fenntartásában lévő iskola részére.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kalocsai Tankerülete, a Bajai Szakképzési Centrum és Kalocsa Város Önkormányzata a sportlétesítmények használatának biztosításáról háromoldalú megállapodást kötnek, amelynek szövegszerű egyeztetése folyamatban van. A megállapodást a felek határozott időre 2016. június 15-ig a 2015-2016. tanévre kötik meg.