Megemlékezéseket tartott a Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre

November 30-án a Magyar Honvédség 15. Kalocsa Légvédelmi Rakéta- és jogelőd Légvédelmi Tüzérezred magalakulása 56. évfordulója, valamint a Tüzér Fegyvernem napja, Gábor Áron születése 204. évfordulója, a MH 170. évfordulója alkalmából a BEOSZ Dél-alföldi Régió Kistérségi Bajtársi Találkozója keretében az ezred hagyományait gondozó Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre megemlékezést tartott két helyszínen is: a Gábor Áron és a Kalocsa Katonaváros Emlékhelynél.

Kovács György nyugalmazott ezredes beszélt a múltat megidézve Gábor Áronról, hős tüzérekről és a Magyar Honvédség tevékenységéről, ami a jövőben modernizáción megy keresztül.

Kovács György nyugalmazott ezredes a 15. Kalocsa Légvédelmi Rakéta- és jogelőd Légvédelmi Tüzérezred képviseletében kiemelte, hogy terveik között szerepel a Foktői úti laktanyában egy katonatörténeti kiállítás berendezése, amelyhez a feltételek adottak. A cél egy hadtörténeti múzeum létesítése, ez pedig annak a függvénye, hogy mikor kerül a város kezébe az intézmény.

A rendezvényen az egykori ezred tagjain kívül megjelentek olyan katona és civil személyek is, akik korábbi tevékenységükkel kötődtek/kötődnek az ezredhez, az ezred hagyományaihoz.

Mindkét helyen koszorúzással ért véget az ünnepség, a Gábor Áron-szobornál Lakatos Melinda alpolgármester, a Kalocsa Katonaváros Emlékhelynél dr. Kiss Csaba jegyző helyezett el koszorút Kalocsa Város Önkormányzata nevében.