Megerősítették Kalocsa és Kirchheim unter Teck 33 éves testvérvárosi kapcsolatát

A népművészeti fesztivál nemzetközisége jegyében ez alkalommal erősítették meg ünnepélyes keretek közt Kalocsa és Kirchheim unter Teck partneri kapcsolatát. Környékünk néptáncosai mellett testvérvárosaink, Kúla és Székelykeresztúr hagyományőrzői is részt vettek a kétnapos rendezvényen.

A Himnusz közös eléneklése után Filvig Géza köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelt figyelemmel Valka Károlyt, Kúla alpolgármesterét, Pascal Badert Kirchheim főpolgármesterét, Tapolcsányiné Varga Krisztinát, Homokmégy polgármesterét, valamint a megjelent közjogi méltóságokat az Érsekkertben. A polgármester németül mondott köszöntőt, amelyet aztán magyarul is megismételt, örömét fejezve ki, hogy az idei Pünkösdi Népművészeti Fesztivál keretében városszerte olyan sok program volt, amire méltán lehetünk büszkék.
Ezt követően dr. Pascal Bader mondott ünnepi köszöntőt, amelyet az ünnep konferansziéja, Greksa Zsófia foglalt össze magyarul. Kirchheim unter Teck főpolgármestere rámutatott: a mostani testvérvárosi találkozó kiváló lehetőséget biztosít városaink partnerkapcsolatának megerősítésére és kulturális kötelékeink elmélyítésére, amely 1990. május 9-én köttetett Kirchheimben, majd ’91. május 5-én Kalocsán megerősítették a partnerséget, amelynek nyomán mély barátság alakult ki városaink szervezetei és lakói között.

A városvezető méltatta az iskoláink közötti cserekapcsolatokat, amelyek lehetővé tették, hogy a kalocsai és a kirchheimi diákok megismerhessék egymást és egymás lakóhelyét, és leküzdve a kulturális különbségeket tartós barátságokat kössenek, majd kapcsolataikkal hozzájáruljanak az európai együttműködéshez.

Pascal Bader végül hitet tett a két település közti kapcsolatok további építése mellett, majd a két városvezető aláírta a testvérvárosi kapcsolatokat megerősítő dokumentumot.