Megnyílt a IV. Kalocsai Ünnepi Könyvhét

A könyvtár kiköltözött a Sétálóutcára

könyvhét-1

Hétfőn vette kezdetét a IV. Kalocsai Ünnepi Könyvhét programsorozata Tamás László könyvtárigazgató köszöntőjével. Dr. Bálint József polgármester megnyitó beszédében felidézte a könyvhét eredetét, méltatta a városi könyvtár kezdeményezését. A Sétálóutca kisszínpada körül nagy volt a sürgés-forgás, óvodásokat, iskolás csoportokat örvendeztettek meg a szervezők és a fellépő előadók.

A Kunszt utcai ovisok „tündérré változtak” a színpadon, Kárász Eszter és mesezenekara elbűvölte a kicsiket és nagyokat egyaránt, hangszerismeretből is leckét kaptak. A nap folyamán szerepelt Csernik Szende lábbábos, a bócsai Boróka citerazenekar, a könyvtár Kacsóka bábszínháza.

könyvhét-2

Igazi meglepetésnek számított a 8. osztályos Póli Matilda könyvbemutatója. Pécsi Vivien könyvtáros – a nap háziasszonya – vezette beszélgetésből kitűnt, hogy írói vénával megáldott a szerző, bizonyára még sokat hallunk róla. Korsós Lajosné tankerületi igazgató adta át a szervező intézmény által meghirdetett fogalmazás,- és rajzpályázat díjazottjainak az ajándékot.

Kísérő programok között szerepelt irodalmi játék, könyvkiállítás, rajzolás, bábkészítés, könyvtári beiratkozás, amely hozadéka több mint fél száz újonnan regisztrált olvasó. A könyvhét első rendezvényén több százan fordultak meg, gyerekek és felnőttek egyaránt, a járókelők figyelmét is felkeltette a könyvtár kiköltözése. A nap sikeréhez hozzájárultak a támogatók is, Schön Virágüzlet, Nagy Erik hangtechnikus Tom Negro Bisztro, Kalopress Lapkiadó és Nyomda, Balaton Könyvesbolt.

Az esti program az olvasóteremben folytatódott, Cserenkó Gábor és Póli Róbert mutatta be új könyvét, Tóth László remek természetfotóiban gyönyörködhetett a közönség.

A hét többi napjára is kitalált a könyvtár egy-egy csalogató programot, csütörtökön a mai is igen népszerű Endrei Judit televíziós személyiség látogat el hozzánk, bemutatja könyveit. Az est háziasszonya Rupáner-Gallé Margó író, gasztroblogger.