Megnyílt a XXIII. Kalocsai Képzőművész Alkotótábor kiállítása

Tizenkét művész költözött idén a Hunyadi Kollégiumban tartott XXIII. Kalocsai Képzőművész Alkotótáborba. Az 1993-ban útjára indult, ma már hagyománynak számító művésztelep résztvevői minden évben az ország számos pontjáról érkeznek városunkba, hogy a képzőművészet eszközével újragondolhassák Kalocsa értékeit.

kiallitas1

A tábort ez évben is az ott készült alkotások kiállításának megnyitója zárta augusztus 9-én, vasárnap 11 órakor a Városi Galériában. Az ünnepséget Tamás Eszter művészettörténész nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Romsics Imre múzeumigazgató, a Viski Károly Múzeum vezetője. A megnyitón fellépett Cselik Gábor jazz-zongoraművész.

Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. valamint Karcsák László és a Jagicza húsbolt támogatásával létrejött tábor műalkotásai a továbbiakban Kalocsa város képzőművészeti gyűjteményét gyarapítják majd.

Jónás Péter, Korb Klára, Lakatos Ervin, Magyar Boglárka, Molnár István, Mojzer Tamás, Odrobina Tamás, Sáros Miklós, Solticz Kálmán, Somody Péter, Szikora Imre és Vadvári Katalin alkotásai szeptember 6-ig tekinthető meg hétfő kivételével naponta 10-12 és 14-17 óra között a Városi Galériában.

kiallitas3