Nick Taurus másfél év után elbúcsúzott Kalocsától

Egy sikeres pályázat tette lehetővé a kalocsai Belvárosi Általános Iskolának, hogy angol anyanyelvű vendégtanárt alkalmazzanak. Kaliforniából érkezett Kalocsára 2017 szeptemberében Nicholas (Nick) Andrew Taurus.

Negyediktől nyolcadik osztályig tanított, délután kiscsoportos foglalkozásokat tartott, áttanított a Kossuth Zsuzsanna szakközépiskolába is, valamint hetente egyszer a Kalocsai Polgármesteri Hivatal munkatársainak fejlesztette angol társalgási készségét. Munkabérét a KLIK-től kapta, Kalocsa Önkormányzata a képviselő-testület egyhangú döntése értelmében pedig a szolgálati lakást biztosította számára.

A Nick alkalmazását lehetővé tevő pályázat lejárt, január 11-én, pénteken volt az utolsó tanítási napja. Az ötödik óra után az emeleti folyosón összegyűltek diákok, tanárok, hogy az együtt töltött másfél év programjain készült fotókból készült prezentáció vetítésével, két diákja angol nyelvű búcsúzó szavaival és verssel, valamint Illés Péter intézményvezető köszönő szavai mellett elbúcsúztassák, és még egyszer megszorongassák a kezét. A prezentációt és a folyosóra egy tablót a közös fotókból Tóth Annamária tanárnő készítette.

Nick könnyes szemmel beszélt arról a búcsúztató után, mennyire nagyszerű diákjai voltak, akik nagyon fognak neki hiányozni és nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy Kalocsára került tanítani. Sok barátot szerzett kollégái közül is, akik nagyon keményen dolgoznak nap mint nap, és mindenki a városban nagyon barátságos és segítőkész volt vele.

Sok-sok embert felsorolt a kollégáin kívül is, akikkel jó barátságba került, akikkel például együtt sportolt; egy családot, akik családtagként fogadták be; egyházi embereket, akiknek segítségével gyakorolhatta katolikus vallását és gyónhatott; a főutcai hamburgeres házaspárt, akiknél barátságos környezetben finom falatokat kapott, név szerint nem is tudunk mindenkit felsorolni.

Egyébként is nagyon szerette a magyar gasztronómiát, gyönyörű a táj és a városok, de a közösségi oldalán megfogalmazott búcsúposztban azt hangsúlyozta, hogy főként az emberek fognak hiányozni, akik nagyon kedvesek, szeretnivalók és büszkék.

Szombaton délben indult a gépe vissza Amerikába Oslo-n keresztül, de azt mondta, két éven belül szeretne visszatérni, itt folytatni tovább felsőfokú tanulmányait, de akár letelepedni is itt és családot alapítani.

Az iskolában még elmondták, hogy ismét sikerrel pályáztak, így két hét múlva Nick helyére újabb angol anyanyelvű tanár érkezik: Patrick J. A. New Jersey-ből.