Nyert a „Határtalanul” pályázat

határtalanul-kiemeltAz Emberi Erőforrások Minisztériumának Támogatáskezelője döntött a 2015/16-os tanévre kiírt „Határtalanul” pályázatokról. A Kalocsai Tankerület által benyújtott pályázat nyert! A teljes pályázott összeget megítélték, melyet a tankerület a diákok utazási és szállásköltségének finanszírozására fordít.

Diákjaink erdélyi tanulmányi útját már évek óta a „Határtalanul” pályázat keretében szervezi a KLIK Kalocsai Tankerülete és Kalocsa Város Önkormányzata. E pályázat a tanulók kirándulásának szállás- és útiköltségére adható be. A pályázatot minden évben az általános iskolák főigazgatója, igazgatója írja, és a tankerület nyújtja be az Emberi Erőforrások Minisztériumának Támogatáskezelőjéhez.

Önkormányzatunk vállalja azon költségek kifizetését, amely az utazó tanulók családjait terhelné, tehát a belépő jegyek, a biztosítás és a napi háromszori étkezés finanszírozását.

Az utazás időpontja előre láthatólag 2016. áprilisa. A részletekről az intézmények által szervezett szülői értekezleteken tájékoztatjuk a diákokat és szüleiket, az intézményvezetőket, valamint a tanárokat.

Angeli Gabriella
önkormányzati képviselő