Öko Pont – november 1-től a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár működtetésében

Október 29-i képviselő-testületi döntés alapján november 1-től a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár működtetésében nyithatja meg kapuit a Kossuth Lajos u. 50. szám alatti Öko Pont Iroda. A határozati javaslat elfogadásával a Kulturális Központ többlet költségvetési- és létszámbővítési igénye is elfogadásra került.

A KEOP-6.2.0/B/11-2013-0005 nevet viselő projekt keretében elnyert támogatásokból Kalocsa város Önkormányzata felújíttatta a Zrínyi Lakótelepen lévő régi Karate Klub épületét, ahol az Öko Pont a „fenntarthatóbb életmóddal egy zöldebb Kalocsáért“ szellemében várja a környezettudatosság iránt érdeklődőket.

ökopont

Azzal, hogy Kalocsa pályázott az iroda létesítésének támogatására, csatlakozott azokhoz a településekhez, melyek szerint a magyar társadalomban információhiány tapasztalható a környezet védelmének területén, a fenntartható életmód és fogyasztás tárgykörében. Ezen információhiány orvoslására hivatottak az országosan több településen is létrejövő új irodák, melyek célja, hogy felhívják a figyelmet a környezet védelmének fontosságára, és arra, hogy az emberek mit tudnak tenni környezetük egészségéért.

Az épületben demonstrációs eszközök segítik majd az otthoni, háztartási léptékű környezetvédelem előremozdulását, valamint iskolás csoportokat is fogadnak rendhagyó tanórák keretében.