Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola

A jelenlegi iskola 1949-50-ben alakult meg, akkor Állami Mezőgazdasági Gimnáziumként, amely 1963-tól a Dózsa György nevet viseli.

A 2003-as, majd a 2007-es intézmény összevonások után alakult ki az intézmény jelenlegi képzési rendszere, és vált Kalocsa város legnagyobb középiskolájává.

Az eltelt évek alatt az igényeknek megfelelően a szakirányok választéka folyamatosan változott.

Képzés területek

Középiskolai oktatás
Ez érettségit adó 4 éves képzés. A 4 év során a tanulók főleg általános műveltségi ismereteket szereznek, (magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, informatika, matematika, fizika, kémia, földrajz, biológia, kommunikáció), de emellett szakmai alapozó ismereteket is tanulnak az adott szakma jellege szerint.
Az érettségi után 2 éves képzéssel különböző szakképzettséget szerezhetnek a diákok, vagy felsőfokú tanulmányokra jelentkezhetnek.

Szakiskolai képzés
A hagyományosan szakmunkásképzésnek nevezett oktatási formában a különböző szakmákat sajátítják el a tanulók – szakmánként eltérő idő alatt.
Ez a képzési forma nem biztosít érettségit, ezáltal felsőfokú továbbtanulási lehetőséget sem. Ugyanakkor a szakma elsajátítása után az intézmény keretein belül (a Felnőttek Szakközépiskolájában) az érettségi is megszerezhető,majd utána felsőfokú tanulmányokra is lehet jelentkezni.

Felnőttképzés
Ez a felnőtteknek ad nappali vagy levelező formában érettségi felkészítést.

Az iskolához tartozó kollégium pedig a város összes középiskolásának lakhatási lehetőséget nyújt, emellett a szabadidő változatos és kulturált eltöltését biztosítja.

Igazgató: Vikker József

Elérhetőség
Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Cím: 6300 Kalocsa, Asztrik tér 7. illetve 6300 Kalocsa, Martinovics u. 2.
Telefonszám: +36 (78) 461 600
Telefonszám: +36 (78) 462 600
E-mail: suli3610@freemail.hu
Weboldal: www.dozsakalocsa.hu