Önkormányzati Jótékonysági Bál volt Kalocsán

Január 10-én Kalocsa Város, Oktatási, Kulturális és Szociális Bizottsága jótékonysági bált rendezett. A bált az hívta életre, hogy a bizottság nem tudta a tűzifa segély kérelmeket kielégíteni forrás hiány (pénztelenség) miatt.

Javaslatomat a bizottság elfogadva, meghirdette a jótékonysági bált, adakozásra kérve városunk lakóit. A báli toborzást megnehezítették a karácsonyi ünnepek. Az adakozói lehetőségek Karácsony előtt kimerültek. A rendezvényt sokan politikai seregszemlének gondolták, és ezért határolódtak el, mások a céllal nem értettek egyet.

Sokan pedig jó ötletnek tartották, és támogatták. Dr. Bábel Balázs érsek úr és Dr. Bálint József polgármester úr védnökséget vállalt, jelezve ezzel szimpátiájukat a céllal. A bál pénzügyi gazdája az Életmentők Kalocsai Mentő Alapítványa lett. A helyszínt a Katolikus Iskola igazgatónője, Kockás Emma Eszter nővér ingyen fölajánlotta, sőt meglepetésként gyűjtést rendezett a diákok és a dolgozók körében. A vacsora alapanyagát, egy neve mellőzését kérő vállalkozó (SZT) ajánlotta föl. 115-en vásárolták meg a 6.000 Ft-os belépőjegyet, és sokan támogatói jeggyel járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

jotekonysagi

Dr. Bábel Balázs érsek úr

 

A bált Érsek úr, Kiss Zoltán mentőtiszt, és jómagam Bolvári Ferdinánd házigazda nyitottuk meg. Polgármester úr hivatalos elfoglaltsága miatt személyesen nem tudott részt venni, de üdvözlő levelét és anyagi támogatását elküldte. A műsor első részében a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény 11. osztályos tanulói palotás táncát láthattuk, Farka Éva tánctanár betanításával. A vacsora alatt a kalocsai Country Road zenekar igen színvonalas előadását élvezhette a báli közönség. Az est folyamán a tánczenét a Koktél zenekar szolgáltatta. Éjfélkor tombolasorsolás következett. Nagyon sok értékes tárgyakat, szolgáltatásokat ajánlottak föl kalocsai magánszemélyek, üzletek, vállalkozók, sportegyesületek, bankok és az Önkormányzati Kft-k.

A bál eredményeként 80-90 otthon melegét tudjuk biztosítani egy időre. A családonkénti 5-5 mázsa tűzifa kiszállítása kb. két hét alatt történik meg.

A jövő téli tűzifa segítség előkészítését már a tavasz folyamán elkezdjük. A most kisegített családoknak kidolgozunk valamilyen elő takarékossági rendszert, hogy maguk is részeseivé válhassanak önmaguk megsegítésének. A Kulturális, Oktatási, és Szociális Bizottság ’zászlajára’ én a következő jelmondatot szeretném hímeztetni: „Segíts magadon, és a Bizottság is megsegít!”

Köszönöm mindenkinek, aki bármivel is segítette, és köszönöm azoknak, akik nem gátolták a Bál megrendezését!

Bolvári Ferdinánd elnök
Kulturális, Oktatási, és Szociális Bizottság