Őrizzük meg a város tisztaságát!

Mint arról már több fórumon is hírt adtunk, városunk a „Kalocsa város közigazgatási területén lévő illegális hulladéklerakók felszámolása” című pályázat adta források segítségével ismét megtisztult.

Évek óta nagyon sok pénzt áldozott a város arra, hogy az újra és újra felgyülemlett szemetet eltakarítsa, mely nemcsak a városképet rontja, hanem súlyos egészségügyi kockázatai vannak: veszélyes anyagok,esetleges sérülést okozó tárgyak kerülnek az utcára, valamint olyan szennyező anyagok, melyek a rágcsálók, élősködők elszaporodását előidézhetik.

Hogy azt a sok pénzt más, hasznosabb célokra lehessen fordítani, vigyázunk a város tisztaságára, ne alakuljanak ki ismét szemét-szigetek környezetünkben. Az utcákon a menet közben keletkezett hulladékot (csokipapír, papírzsebkendő, PET-palack, stb.) helyezzük el az utcai kukákba, a boltok bejáratánál elhelyezett szemetesekbe, vagy ezek hiányában vigyük haza, és tegyük be a saját kukánkba. Ugyanígy tegyünk az autózás közben keletkező hulladékkal, az autó csikktartóját is vagy parkolóban, utcán meglévő kukába, vagy otthon ürítsük ki. Különösen ügyeljünk a játszóterek, óvodák, iskolák környékén, hiszen a kisgyerekek sokkal több mindent felvesznek, megfogdosnak.

Ebben segít az FBH-NP Nonprofit Kft. szolgáltatása is, a házhoz menő lomtalanítás, mely évente kétszer ingyenes, így legálisan is megszabadulhatunk az otthon felgyülemlett lomtól, hulladéktól, és ráadásul helyünkbe jön.

Hogy ennek pontosan mi a módja?

Az FBH-NP Nonprofit Kft. továbbra is évente 2 alkalommal – az ingatlantulajdonossal egyedileg előre egyeztetett időpontban, annak megrendelését követően – a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat) háztól történő elszállítását biztosítja. Ezáltal minden településen élő lakos maga választhatja meg a számára legmegfelelőbb időpontot.

A lomtalanítási igényét a térségekhez tartozó telefonszámon tudja jelezni az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa felé. A lom elszállításának feltétele, hogy az ügyfélnek díjhátraléka ne legyen!

2019. évre vonatkozóan az alábbi telefonszámon kérheti lomtalanítási igényét a Kalocsai térségben (Bátya, Drágszél, Dunapataj, Dunaszentbenedek, Fajsz, Foktő, Géderlak, Homokmégy, Kalocsa, Miske, Ordas, Öregcsertő, Szakmár, Újtelek, Uszód): +36 20 401 43 03

További részleteket a cég honlapján talál: Házhoz menő lomtalanítás

Éljenek a lehetőséggel, segítsük az önkormányzat munkáját azzal, hogy felelősebben gondolkozunk és környezettudatosabban élünk! Ez mindannyiunk érdeke!