Országos Könyvtári Napok – Kalocsa

könyvtárnap-2Idén is csatlakozott a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok programsorozatához. A könyvtár ezúttal is megmozgatta a város lakóinak apraját-nagyját a változatos, sokszínű foglalkozásaival, rendezvényeivel. „Nagyszünet” címmel könyvtári toborzót szerveztek az általános iskolákban, a középiskolások részére rendhagyó történelemóra keretében Junger Péter tanár október 6-a szellemiségét idézte fel remek órájával, újként szerepelt a programban a Pöttöm Mozi elindítása, a „könyvfalók” negyedéves programjában Az időskor dicsérete az irodalomban c. foglalkozás szerepelt.

A záró nap Könyves Vasárnap – Szerelmes Vasárnap címet kapta, amelyhez az alaphangot Boccaccio Dekameron c. novellafűzére adta, kiegészítve a reneszánsz kor zenéjével és ételeivel. A rendezvény látogatói a hétszáz évvel ezelőtti Itália földjén barangolhattak, visszaidézvén a reneszánsz kor megannyi szépségét. A felolvasóest szereplőinek túlnyomó része könyvtáros, kiegészülve pedagógusokkal és a helyi média szereplőivel.

könyvtárnap-1

A hét folyamán a szokásostól sokkal több új könyvtári taggal gyarapodott a könyvbarátok tábora, ebben bizonyára komoly szerepet játszott a könyvtári munkatársak szervező munkája, valamint a média különféle csatornáin közzétett felhívásaik, beszámolóik.

könyvtárnap-3