ORSZÁGOS TŰZGYÚJTÁSI TILALOM!

Magyarország  földművelésügyi minisztere 2017. március 3-án átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el. A hazai erdőkben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárásnak köszönhetően, ezért a minisztérium határozata alapján az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a felsorolt helyeken, a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.

A Földművelésügyi Minisztérium arra kéri az erdőbe kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat és a közúton, vasúton utazókat, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően! Égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el!

 Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak!

Az országos tűzgyújtási tilalom elrendeléséről szóló határozat ITT érhető el!

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének tájékoztatóját ITT tekintheti meg!