“OVI-SPORT PÁLYA” LÉTESÍTÉSÉRE PÁLYÁZOTT KALOCSA

Kalocsa Város Önkormányzata képviselő-testületi döntés alapján pályázatot nyújtott be az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány „Nemzeti Ovi-Sport Program” pályázati kiírásának keretében a Zöldfa Utcai Tagóvodába tervezett multifunkcionális pálya létesítésére.

Az Alapítvány fennállása óta 6. alkalommal hirdette meg pályázatát azzal a szándékkal, hogy a gyerekek intézményi keretek között már az óvodákban megismerkedhessenek a labdajátékok alapjaival, ezzel is segítve a teljes magyar sportélet felemelkedését.

A Program fő célja, hogy az óvodások sportág-specifikus oktatási programját az óvónők önálló képzés keretében elsajátítsák, a gyermekeket pedig e tudás alapján oktassák az óvodákban. Továbbá fontos az is, hogy az ehhez szükséges sportinfrastrukturális beruházások során az országban minél több helyen speciális „Ovi-Sport Sportpályák” épülhessenek annak érdekében, hogy a képzés sportfunkcionális feltételei intézményi kereteken belül adottak legyenek azért, hogy a szülőknek ne kelljen gyermekeiket külön, többletköltségeket vállalva sportoltatniuk. A Programmal az önkormányzatoknak lehetősége nyílhat arra, hogy kifejezetten az óvodás korosztály számára épülő korszerű sportlétesítményekben, szakszerű oktatás keretében biztosítsák a gyermekek számára elengedhetetlen napi mozgását, s egyben mozgáskultúrájuk fejlesztését is.

A szakemberek helyszíni bejárást követően és intézményvezetői támogatással a Zöldfa Utcai Tagóvoda területét találták legalkalmasabbnak a fejlesztés megvalósítására. A beruházás során kialakításra kerülne egy 6×12 méteres műfüves pálya is, mely komplex jellegéből adódóan alkalmas lenne kézilabdázásra, futballozásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra, teniszezésre, lábteniszezésre, tollaslabdázásra, eséstan oktatásra és ügyességi játékok gyakorlására egyaránt.

Az Alapítvány 2017. április 30-ig TAO projekt kérelmet nyújt be a Magyar Kézilabda Szövetséghez, mint elbíráló szervezethez. Az MKSZ által kiadott határozat kézhezvételét követően az Alapítvány kuratóriuma dönt majd a beérkezett a nyertes pályázatok kiválasztásáról.

Az egyes programelemekre fordítható támogatási összegek mértékét a Magyar Kézilabda Szövetség határozza majd meg, emiatt az önrész pontos összegét is a határozat kézhezvétele után tudja megállapítani az Alapítvány. Az Ovi-Sport Program elemeként kialakítandó Ovi-Sport Pálya önereje várhatóan a teljes bekerülési összeg kb. 30 százaléka lesz, hozzávetőlegesen 3.850.000 Ft. Sikeres pályázat esetén ez a kiadás önkormányzatunk 2018-as költségvetését terheli majd.