TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00165 Vízparti közösségi ház – Kalocsa

A projekt alapadatai:

A kedvezményezett neve:                       Kalocsa Város Önkormányzata

A projekt címe:                                         Vízparti közösségi ház – Kalocsa

A szerződött támogatás összege:           78 796 866 Ft

A támogatás mértéke:                             100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

A projekt azonosító száma:                       TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00165

 

A projekt bemutatása:

A projekt célja a Kalocsa, Damjanich u. 7. szám alatt felépítésre kerülő vízparti közösségi ház létrehozásával egy olyan elérhető közösségi, sportcélú és kulturális tér kialakítása, mely többek között a Vajas csatorna közelsége és a város szívében való elhelyezkedése miatt alkalmas lesz a különböző korosztályok és városi közösségek aktív együttműködésének helyet adni, ezáltal pedig egy élhetőbb várossá tenni Kalocsát, így elősegítve a lakosság megtartó erejének javítását. Továbbá a város lakosai részére hozzáférhetővé teszi a vízi sportok biztonságos gyakorlását. A jobb fizikai kondíció elérése és megtartása, illetve az egészséges életmódra való nevelés, a betegségek kialakulásának megelőzése mellett a lelki megterhelés enyhítésével, a stressz oldásával hozzájárul a közösség életminőségének javításához.

A kajakozás, kenuzás és sárkányhajózás feltételeinek megteremtésével olyan csapatsportok lesznek elérhetők a város szívében, melyek a korosztályok és közösségek aktívabb együttműködésének  lehetőségét, a közösségépítés növelését eredményezhetik.

A fejlesztéssel a Kalocsa, Damjanich utca 7. szám alatti jelenlegi ingatlan épület (mely gazdaságosan nem alakítható át) elbontásra kerül, az ingatlanon egy új építésű közösségi ház kerül kialakításra. A 629 m2-es telken 104,95 m2-es főépület, (közösségi tér és teakonyha, közlekedő, vizes blokkok), a kültéri közösségi életnek helyet adó 63,40 m2 fedett tornác és terasz, a vízi sportokhoz kapcsolódóan pedig 22,87 m2 fedett tároló (evezők, mentőmellények tárolása) és 68,6 m2 fedett csónaktároló (sárkányhajó és kenuk tárolása) kap helyet.

A projekt a 2019. július 1. és 2020. december 31. között valósul meg.

 

Megjelenések:

https://www.kalohirek.hu/kalocsa-megujul/nem-hirlapi-kacsa-minden-amit-tudni-lehet-a-vajas-partra-tervezet-vizparti-kozossegi-hazrol#your_book_name/page1

https://www.koronafm100.hu/indulhat-a-vajas-parti-kozossegi-haz-ujjaepitese/

https://www.youtube.com/watch?v=odymf4AQBRo