Raklapgyártó üzem épül az ipari parkban

Magyarország legnagyobb raklapgyártó cége, a piliscsabai székhelyű Rozifa Kft. tett ismételt vételi ajánlatot a kalocsai ipari parkban egy ingatlanra, melyen kereskedést és raklapgyártó üzemet szeretne létesíteni. Májusban már tárgyalták az ajánlatot, azonban arra az ülésre a cég ügyvezetője nem tudott eljönni, így a képviselőkben felmerülő kérdések megválaszolatlanul maradtak, így levették napirendről a témát.

A képviselők elé a legutóbbi ülésen a személyesen is jelen lévő ügyvezető, Oberle Péter letette a Kalocsán megvalósítandó üzem tervdokumentációját. Mint mondta, cége jelenleg közvetlenül és közvetve ötszáz embernek ad munkát és a hosszú távú céljuk az, hogy országossá bővítsék a hálózatukat. A tereprendezést, kerítésépítést, a megfelelő közművek kiépítésének igénylését megkezdik, a kereskedelmi tevékenység akár jövőre megkezdődhet – ez már iparűzési adó bevételt jelent a városnak –, a raklapgyártó gépsor beszerzése azonban két-két és fél év, így maga a gyártás csak a gépsor beszerelése, üzembe állítása után kezdődhet. De mint az ügyvezető elmondta, csak az áramszolgáltató felé a többletáram biztosítása technikai feltételeinek a megteremtése is akár egy évig elhúzódhat.

A képviselők közül többen kinyilvánították, hogy támogatni kell minden olyan kezdeményezést, mely kalocsai embereknek adhat munkát és bevételt a városnak. A vételi ajánlatot azzal a feltétellel fogadták el, hogy a cég három éven belül elindítja a projekt megvalósítását. Amennyiben nem, úgy az önkormányzat jogosult a területet visszavásárolni.