RÖGZÍTETT RÁCSOZÁS KERÜL A VOLT ZSINAGÓGA NYÍLÁSZÁRÓIRA

Kalocsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. február 26-i ülésén támogatta, hogy a volt Zsinagóga épületének földszinti kiállító helyiségében Vinczellér Imre festőművész műveiből állandó kiállítás kerüljön kialakításra. A kiállítás megszervezésével és működtetésével a Viski Károly Múzeumot bízta meg.

A kiállítás megnyitásának és üzemeltetésének feltétele az is, hogy a földszinti homlokzati ablakok fixen rögzített rácsozattal legyenek ellátva, s hogy a kiállító tér beltéri ajtója, valamint az emeletre vezető lépcsőforduló előtt rácsos szerkezetű ajtók kerüljenek beépítésre.

A felmérések és egyeztetések lezárultával a tervezett beavatkozás keretében  fix kialakítású rácsok készülnek a nyílászárókra. A rácsozat aktív mechanikai védelmet nyújt a külső behatolókkal szemben, a vagyontárgyak további biztosítása szempontjából pedig az épület riasztóit felügyeleti rendszerbe kapcsolják arra szakosodott szolgáltató bevonásával.

A Vinczellér kiállítás megnyitója  2017.  június 24-én esedékes, a biztonsági munkálatok ez időpontig befejeződnek majd.