Sajtóközlemény – Kalocsa Város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése

A Kalocsa Város Önkormányzata által elnyert TOP-2.1.3-16-BK1-2017-00003 azonosító számú, Kalocsa város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése című pályázat, kertvárosi csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztését célzó kivitelezési munkálatai folyamatosan haladnak a kertvárosban.

A munkálatok az ütemezés szerint a Foktői úton található záportározó kialakításával kezdődtek meg. Az idei év elején folyamatosan halad a csapadékvíz-elvezetők kialakítása az érintett utcákban, vonalasan haladva a tározótól.

A Menyhárt László és a Veres Péter utcák kereszteződésében folyó munkálatok a jövő hét elején, hétfőn (2020. augusztus 24.) kezdődnek meg. A rengeteg problémát okozó, heves esőzések során vízárban úszó csomópont vízelvezetésének megoldásához szükséges az útburkolat bontása a Menyhárt László teljes szélességében, hogy az út szerkezete alatti átmenetek kialakításra kerülhessenek. Várhatóan ezen munkálatok befejezésére, az út zár feloldására az azt követő hétfőn (2020. augusztus 31.) számíthatnak.  A fentiek értelmében előreláthatólag a Menyhárt László utca mind a Vörösmarty, mind az Erdei Ferenc utcák felől bejárható, ám az adott héten (2020. augusztus 24-31-ig) zsákutcaként funkcionálnak, tehát a Veres Péter utca ezekből az irányokból nem lesz megközelíthető. A munkálatok ellenére a Veres Péter utca teljesen átjárható marad.

Kérjük az érintett szakaszon és környezetében élők türelmét és együttműködését, a munkálatok zavartalanságának és mielőbbi elkészültének biztosítása érdekében.