Sajtóközlemény – Kalocsa Város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése

2019. november 11.

A Kalocsa Város Önkormányzata által elnyert TOP-2.1.3-16-BK1-2017-00003 azonosító számú, Kalocsa város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése című pályázat, kertvárosi csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztését célzó kivitelezési munkálatai még az idei évben megkezdődnek. A forrást, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban, 100 %-os támogatási intenzitással biztosítja, így a felhasznált összeg vissza nem térítendő.

A projekt keretében, a sikeres közbeszerzési eljárás lebonyolításának eredményeként a kiskunhalasi VÍZÉPSZOLG-94 Kft. tette meg a nyertes árajánlatot. A cég több évtizedes szakmai tapasztalattal és jó referenciákkal rendelkezik mélyépítési munkákban. A kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződés aláírásra került, melyet követő lépésként a vállalkozó felé megtörtént a munkaterület átadása.

A munkálatok az ütemezés szerint a Foktői úton található záportározó kialakításával, első lépésként az aljnövényzet megtisztításával, 2019. november 12. napon kezdődnek meg. Ezt követően a 2020-as év elején megkezdődik a csapadékvíz-elvezetők kialakítása az érintett utcákban, vonalasan haladva a tározótól, hogy a csapadék elvezetése folyamatosan biztosított legyen, ezzel is könnyítve a Tisztelt Lakosság mindennapjait a kivitelezés során.

Kérjük az érintett területeken élők türelmét és együttműködését, a munkálatok zavartalanságának és mielőbbi elkészültének biztosítása érdekében.

A fejlesztéssel érintett területek (áttekintő helyszínrajz mellékelve):

  • Záportározó (Foktői út és a paksi köz által határolt terület, hrsz.: 0560/117)

  • Foktői út (Móra Ferenc utcától a Vörösmarty utcáig tartó páros oldal)

  • Katona István utca (Vörösmarty – Liszt Ferenc utca) és Liszt Ferenc utca (Katona István utcától Téglagyár utcáig tartó páros oldal és Menyhárt utcától a Téglagyár utcáig tartó páratlan oldal):

  • Liszt Ferenc utca (Foktői út – Katona István utca)

  • Menyhárt László utca (Vörösmarty – Liszt Ferenc utca) és Liszt Ferenc utca (Katona István és Menyhárt utcák közötti páratlan oldal)

  • Móra Ferenc utca (Foktői út és Vidats utca közötti szakasz páratlan oldala)

  • Németh László utca

  • Veres Péter utca (Németh László és Vidats utcák közötti szakasza)

  • Vörösmarty utca (Foktői út – Téglagyár utca)

További információ kérhető:

Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály, Fonyódi Dávid, városfejlesztési ügyintéző

01_átnézetes helyszínrajz

02_Áttekintő helyszínrajz