Sárga fedelű hulladékedényt kap minden kalocsai háztartás

szelektív kuka_crTérségünk hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezen a héten minden kalocsai háztartásba eljuttat egy levelet, amelyben tájékoztatja Önöket az új 2 kukás gyűjtési rendszerről. A tájékoztató levelet a hulladékszállítási napon a postaládában találják.
Az eddig megszokott 1 kukás rendszer és a hozzá kapcsolódó szelektív zsákos rendszer 2015. február 16-tól már a múlté. A jövőben egy hagyományos és egy sárga fedelű edényzet áll rendelkezésünkre, és a hulladékot 2 felé gyűjtjük. A biológiailag lebomló hulladékot változatlanul az eddig használatos kukába dobjuk, a sárga edényzetbe az ún. csomagolási hulladék: a műanyag, a fém, a papír, a színes és a fehér üveg kerül.

Az új sárga fedéllel ellátott kukát a háztartások ingyenesen kapják, és a lakcímkártya felmutatásával a Kalocsai Parkgondozó Kft. telephelyén, az Érsekkert utcában vehetik át. A szolgáltatás és a díjfizetés változatlan formában megy tovább, azaz többlet költség nem keletkezik.

2 hetente minden páros héten, a korábbi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés ürítési napjain kerül elszállításra a sárga fedelű kukában összegyűjtött hulladék. Ezzel egy időben a „zöld hulladék járat” megszűnik. A levágott füvet, a kigyomlált gazat és egyéb kerti maradványokat a szolgáltató kérésének megfelelően a korábbi hagyományos hulladékgyűjtő edénybe helyezzük el.

Az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztató levelét, amelyben megtudhatják azt is, hogy mely utcákban lesz hétfőn, kedden, ill. szerdán a csomagolási hulladékszállítás, IDE KATTINTVA nézhetik és tölthetik le.