31 CSAPAT ÉS SOK OVIS VETT RÉSZT AZ IDEI SPORTNAPON

November 17-én, pénteken tartotta városunkban a Kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Vigyázz, kész, sport! nevet viselő rendezvényét, melyet minden évben a Nemzetközi Diáknapra emlékezve szervez a GYIÖK.

A reggeli megnyitó után, melyen Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester köszöntötte a sportolni vágyó gyerekeket, Vácz Péterné óvónő vezénylésével vette kezdetét a sportnap Kalocsa legkisebbjeinek hagyományos ovitornájával, melyet játékos vetélkedő követett.

Az ovisok után az általános- és középiskolák röplabda csapatai versenyeztek a Városi Sportcsarnokban, ahol a Fényi Gyula Általános Iskola és a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakiskolája végzett az első helyen.

A kis csarnokban ez alatt a gyermekfoci csapatai mérettettek meg. Itt a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola győzedelmeskedett.

Este 21 órától reggel 6-ig zajlottak a felnőttek nagy sikerű éjszakai foci mérkőzései, ahol 15 csapat harcolt az első helyért. A meccsek előtt Csamangó Andrea tartott bemelegítő aerobikot a versenyzőknek. Az éjszakai focit a Stadler csapat nyerte.

A rendezvény támogatóinak jóvoltából minden óvodás gyermek és ovis csoport ajándékot kapott a vetélkedők után. A sportágak első három helyezettje oklevelet és érmet vehettek át, a sportnap résztvevői pedig emléklapot kaptak a szervezőktől.

A 2017-es Vigyázz, kész, sport! eseményt támogatta:

Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény, az ANDA Present Group kalocsai üzeme, az RHK Kft., a Meseország Játékbolt, a Seky Mini Pékség, a Grande Chico Ételbár, az iskolák vezetői, Kalocsa város óvodái, Martin Gábor, Balogh Tamás, Etzenhauser Konrád és Jenei Tibor.