Színház

A Kalocsai Színház előadásait az indulás, vagyis 2006 óta közel 200 ezren látták.

szinhaz_1_620

 Fotó: 2006. augusztus 18-án tartották meg az új kalocsai színház megnyitóját

Fotó: 2006. augusztus 18-án tartották meg az új kalocsai színház megnyitóját

szinhaz_1_620

A 2006-os induláskor Szabó Árpár direktor személyes motivációja az volt, hogy a saját, hivatásos színművészek, rendezők, énekművészek, táncosok részvételével a helyi művészek és a lehető legszélesebb körben vett helyi erők bevonásával létrehozott társulat Kalocsa régióban betöltött vezető kulturális pozícióját erősítse, megszilárdítsa, illetve az országos vendégszerepléseknek köszönhetően, egy hatékony, a színház eszközeivel elérhető pozitív PR-tevékenységet végezzen.
Ezen túlmenően természetesen a művészeti alapkoncepció a közönség igényes kiszolgálása a gyerekektől az ifjúságon és a fiatal felnőtteken át az idős korosztályokig. A műsorpolitika mindenkor az országos tapasztalatok és a jövőbe mutató, igényes színházi közönség, és a színház, mint kulturális színtér, mint művészeti-szórakoztató lehetőség, gyerekekkel és a fiatalokkal való megismertetése és megkedveltetése vezérfonalán indult az évadok tervezésekor.

Ezért a műfaji sokszínűség jellemezte az elmúlt évadokat: mesejátékok (zenés, prózai, interaktív); drámák (klasszikus, kortárs); komédiák (zenés, prózai, falusi); daljátékok, operettek, musicalek váltották egymást a közönség legnagyobb örömére.

A társulat közel 90 művésszel (ismert és elismert színészek, rendezők, énekművészek, táncművészek, zenekar, statisztéria és műszaki személyzet, díszlet- és jelmeztervezők és kivitelezők), 20 bemutatóval, Kalocsán játszott 120 felnőtt és 60 gyerekszínházi előadással, közel 150 országos vendégszerepléssel (Budapest,Debrecen,Szombathely, Győr, Kecskemét, Miskolc, Székesfehérvár, Pécs, Szolnok, Zalaegerszeg, Szeged, Debrecen stb.), országos szakmai jegyzettséggel büszkélkedhet, előadásainkat közel 200 ezren látták.

A színház vonzáskörzete egész Bács-Kiskun megyére és a szomszédos megyékre is kiterjed, színházbuszaik Kiskőrösről, Szekszárdról, Nagykőrösről, Dunavarsányból, Soltról, Kecelről, Kecskemétről és Kalocsa környéki valamennyi településről szállították a gyerek- és felnőtt nézőket egyaránt.

Elérhetőségek

Kalocsai Színház

6300 Kalocsa, Szent István király út 38.
Tel.: +36
E-mail: info@kalocsaiszinhaz.hu
Honlap: www.kalocsaiszinhaz.hu