TÁJÉKOZTATÁS A MAGYAR TELEKOM NYRT. KALOCSA, BÜRGERKERT TERÜLETÉN VÉGZETT HÁLÓZATÉPÍTÉS KIVITELEZÉSI MUNKÁINAK KÖVETEZŐ ÜTEMÉRŐL

Lakossági tájékoztató 

Tisztelt kalocsai lakosok!

A Magyart Telekom Nyrt. a Kalocsa, Bürgerkert területén végzett hálózatépítés kivitelezési munkái kapcsán – a Kivitelező által kiadott ütemterv alapján – a következő tájékoztatást tesszük közzé:

A Kalocsa, Bürgerkertben végzett kivitelezési munka következő üteme augusztus 3-án kezdődik és augusztus 31-ig befejeződik az alábbi területeken:

Hagyma utca – Németh László utca – Vidats utca – Vörösmarty utca – Ecetgyár utca – utca

Minden előfizetői gáz bekötést (ahol az optika nyomvonala keresztezi) fel kell tárni, és a Gázművek szakembereinek ellenőrizni és jegyzőkönyvezni kell a nyomvonalat.

A munkákat két részre bontják:

 – földes hálózat szekrények (1×1 m aknák) építése (betonozása, fedlapozása)

 – a szekrényeket összekötő csövezés és előfizetői bekötéshez az ingatlanokhoz a védőcsövek kiépítése (földes hálózat: nyomvonal feltárás, csövek lefektetése, takarás, helyreállítás)

A területen a kifújt jelölő festékek természetbarát anyagok és az időjárástól függően egy hónap alatt lebomlanak, eltűnnek.

Kapubeállók, beton burkolatok esetén vágás helyett lehetőség szerint fúrást végeznek.

Az adott szakaszon az alépítmény hálózat nyomvonalának helyreállítása folyamatosan történik (időjárástól függően betonozás, visszaburkolás és tereprendezés).

A munkavégzések időtartama  hétköznapokon : 07-17 óra . (Amennyiben a tervezett időpontokban az időjárás valamely napon annyira kedvezőtlen, hogy kültéri munka nem végezhető, abban az esetben előfordulhat szombati munkavégzés is (egyeztetés alapján).

A területeken az ott lakókat szórólapokkal Kivitelező kiértesíti.

A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. 

Kérjük szíves türelmüket, megértésüket!     

Kalocsa Polgármesteri Hivatal
Városüzemeltetési csoport