Tájékoztató a zöldhulladék gyűjtés rendjéről

Az FBH-NP Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy megkezdi a biológiailag lebomló hulladék rendszeres díjmentes begyűjtését, a cég által folyamatosan, a gyűjtési alkalmak számához igazodóan biztosított biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Kalocsa Város területén.

 

A biológiailag lebomló hulladék gyűjtése során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhákban keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik. A biológiailag lebomló hulladékot (fűkaszálék, falevél, lágyszárú növények, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai és élelmiszermaradék) biológiailag lebomló zsákokban, illetve maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben (maximum0,5 m3) kévékbe kötve az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek a gyűjtési napon reggel 7 óráig kihelyezni, úgy hogy a gyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

Amennyiben nem ilyen formában helyezik ki, vagy a zsákok szilárd hulladékot is tartalmaznak, akkor a járat nem szállítja el. A cég kéri a lakosságot, hogy állati ürülékkel szennyezett anyagot ne helyezzenek ki ezzel a hulladékkal.

Az FBH-NP Nonprofit Kft. 2019 januárjában kétalkalmas fenyőfa-begyűjtést is szervez, melyről külön értesíti a lakosságot.

Részletes tájékoztató és utcákra lebontott ZÖLDJÁRAT NAPTÁR a mellékelt dokumentumban található.

zoldhulladek_naptar