TÁJÉKOZTATÓ VESZÉLYES, SELEJT NÖVÉNYVÉDŐ SZEREK LEADÁSÁRÓL

A Földművelési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Növényvédelmi -és Növényorvosi Szervezete vállalta az országban nagy mennyiségben meglévő selejt növényvédő szerek begyűjtésének koordinálását. Ez vonatkozik a lakossági, a társas és egyéni vállalkozásokra is. Emlékeztetőül elmondjuk, hogy a selejt – lejárt szavatossági idejű, bevont engedély okiratú, ismeretlen – növényvédő szerek felhasználását jogszabály tiltja, elásása, elégetése, élővízbe juttatása tilos. Ezeket maximum 1 évig szabad elkülönítetten tárolni.

A tulajdonost semmiféle joghátrány nem éri a beszállítás során mivel semmilyen adatát nem kérik el! A megsemmisítésért és a központi gyűjtőhelyre történő szállításért fizetni nem kell, ennek költségeit az állam átvállalja. Helyileg a begyűjtést Földi István növényorvos irányítja , közreműködik a Kalocsakörnyéki Környezetvédelmi Egyesület.

A selejt szert jól lezárva, legalább nylon zsákban elhelyezve kérjük behozni az Iszkra Kft. homokgyőri majorjába – gabona tárház mellett. A szilárd -és folyékony szereket külön kell becsomagolni!

A gyűjtőhelyre történő beszállítás határideje 2017 november 10.

A selejt szereket a megadott helyre munkanapokon 8-12 óráig lehet leadni.

Kérem a Gazdákat és a lakosságot éljen a lehetőséggel és szabaduljon meg a veszélyes selejt növényvédő szerektől.

További információ:

Földi István

20/4346974