Tiéd a pálya! – a Madách Színház tehetségkutatója – kalocsai fiatalok jelentkezését is várják

A Madách Színház csapata fiatalok részére tehetségkutató versenyt hirdet. Felhívásukkal megkeresték a városunkban 2017-ben rendezett Hang vagy! című verseny szervezőit, hogy segítséget kérjenek ahhoz, hogy a 2019-2020 évadra hirdetett Musical KiMitTud híre eljuthasson azokhoz a kalocsai és környékbeli fiatalokhoz, akik a Hang vagy! műsorba is jelentkeztek, attól függetlenül, hogy azon sikerült-e helyezést elérniük, és azokhoz is, akik akkor még nem éreztek bátorságot egy ilyen megmérettetéshez, de ma már szívesen kipróbálnák magukat egy neves szakmai zsűri előtti bemutatkozáson. A tét nem kevesebb, mint a korcsoportok győzteseinek fejenként 1 millió forint, és szereplési lehetőség a Madách Színházban. Jelentkezni 2019. december 6-ig lehet a Madách Színház weboldalán található űrlap kitöltésével. Valamint lehet jelentkezni és információt kérni Szalontai Ritától a 06 30 3312700 telefonon vagy a rita.szalontai@gmail.com email címen.

Íme a részletek:

A Madách Színház versenyt hirdet a 2019-20-as évadban 6 és 26 év közötti fiatalok számára. A verseny célja, hogy a musical műfaja számára olyan új tehetségeket fedezzen fel, akik a musical-játszás három alapkövetelményének birtokában vannak. Az énekelni, táncolni és játszani tudó fiatalok három korosztályban indulhatnak a versenyen: 6-12 évesek, 13-18 évesek és 19-26 évesek kategóriájában. A jelentkezők a három alapkészség mellett egyéb előadóművészi képességüket is megmutathatják, például hangszeres tudás, akrobatika, bűvészet, stb.

Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell a három szakmai követelmény (ének, tánc, színjátszás) közül legalább kettővel. Tekintettel arra, hogy a verseny többfordulós, a versenyzőknek rendelkezniük kell 4-4 műsorszámból álló repertoárral, amelyek hossza egyenként maximum 3 perc lehet. A fordulók folyamán a jelentkezőnek gondoskodnia kell a zenei alapról.

A versenyzők a Madách Színház szakmai zsűrije előtt mutatják meg tudásukat.

A zsűri tagjai: Bencze Ilona színművész, rendező; Gallusz Nikolett színművész; Kocsák Tibor zeneszerző, karmester, a Madách Színház zenei vezetője; Köteles Géza karmester; Molnár Ferenc koreográfus, a Madách Színház tánckarának vezetője; Nagy Sándor színművész; Oberfrank Péter karmester; Polyák Lilla színművész; Szemenyei János színművész, író, zeneszerző, rendező; Szente Vajk színművész, író, rendező; Szerednyey Béla színművész, rendező; Tihanyi Ákos koreográfus, a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője; Vaszilenko Eugenia táncművész, koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója.

A döntőbe 15 produkciót a zsűri juttat be, 1 produkcióra pedig a közönség szavazhat a Musical KiMitTud honlapján. Így a Madách Színház Nagyszínpadán 15+1 fő versenyezhet 2020. május 3-án a végső győzelemért. A fődíj minden korcsoportban 1-1 millió forint, amelyet a nyertesek tanulmányaikra fordíthatnak.

A döntőbe jutottak közül a közönség internetes szavazáson választja ki a Közönségdíjast, aki szintén 1 millió forintos jutalomban részesül, amelyet ő is a tanulmányaira fordíthat. A Közönségdíj a Ki mit tud? Gála-előadásán, 2020. május 22-én kerül átadásra.

Reményeink szerint a Madách Musical KiMitTud új generáció elindulását segíti. A Madách Színház a sikeres induláshoz azzal is hozzájárul, hogy amennyiben a tehetségkutató verseny beváltja a hozzáfűzött reményeinket, a következő évadban új produkciót hoz létre a Musical KiMitTud legtehetségesebb résztvevőivel.

A verseny folyamán videóösszefoglalókkal, a Facebook-on élő közvetítésekkel folyamatosan tájékoztatjuk a Madách Színház közönségét, hiszen a célunk az, hogy olyan új musical-színészeket találjunk, akik a nézők körében is népszerűek. A középdöntők és az elődöntők a Madách Stúdióban, közönség előtt kerülnek megrendezésre. A Döntőre és a Gálaestre a Madách Színház Nagyszínpadán kerül sor, természetesen közönség jelenlétében.

Jelentkezni 2019. december 6-ig lehet a Madách Színház weboldalán található űrlap kitöltésével és a jelentkező produkcióját bemutató maximum 2 db, egyenként maximum 3 perces videó feltöltésével. Kérdéseket a musical_kimittud@madachszinhaz.hu  e-mail címen várunk.

A selejtező előtt a beküldött videók alapján a szakmai zsűri előválogatást tart.

A MUSICAL KiMitTud lebonyolítása:

Jelentkezési határidő: 2019. december 6.

Selejtezők: január 6-24 között, helyszín: Tolnay Szalon

Minden jelentkező 2 db maximum 3 perces produkciót adhat elő.

Középdöntők: március 5-14 között, helyszín: Madách Stúdió

Minden jelentkező 2 db maximum 3 perces produkciót adhat elő.

Elődöntő: április 7-8-9 között, helyszín: Madách Stúdió

Minden produkcióról felvétel készül, és a kiesettek közül a videójuk alapján a honlapon a közönség plusz egy döntőst választhat ki. Minden jelentkező 2 db maximum 3 perces produkciót adhat elő. A szavazáshoz a honlapra minden kiesett versenyző mindkét produkcióját feltöltjük, ahol egy videóként szavazhatnak rá.

Döntő: május 3. (próba május 2.), helyszín: Nagyszínpad

Korosztályonként egy nyertest választ a zsűri. Minden jelentkező 2 db maximum 3 perces produkciót adhat elő. Minden produkció felvételét feltöltjük a honlapra, ahol majd lehet szavazni a közönségdíjasra. A közönségdíjat a Gálaesten adjuk át.

Gálaest: május 22. (próba május 21), helyszín: Nagyszínpad

A gálaesten valamennyi döntőbe jutott versenyző fellép új produkcióval. A Gálaesten kerül átadásra a Közönségdíj.