További húsz évre kaptak ingyenes használatot

Több mint negyedszázada működik tenisz egyesület Kalocsán. A tagok a városi sporttelepen az önkormányzat egyetértésével, de saját beruházásban építették fel a klubházukat és alakítottak ki négy teniszpályát, melyek becsült értéke 30 és 40 millió forint körüli.

A közel ötven fős tagsággal működő sportegyesület most kérte annak szerződésbeni rendezését Kalocsa Város Önkormányzatától, hogy a korábban és jelenleg is használt terület ingyenesen további húsz évig használhassák.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen tárgyaltak a kérelemről, melyen a tenisz egyesület három képviselője is megjelent. Elmondták, hogy nem kevés anyagi áldozatot hoztak, hogy mindez létrejöjjön, saját erőből tartják rendben a pályákat és annak környékét, valamint a négyből három pálya öntözését. Támogatják Kalocsa sportéletét, sőt ingyenes oktatást is vállaltak. Az önkormányzat jogi bizottsága javaslataként hangzott el, hogy a szerződés csak öt éves időtartamra vonatkozzon, azonban az egyesület képviselői ezt nem tartották elfogadhatónak éppen az eddig befektetett munka és pénz, valamint a jövő tervezése szempontjából. Meghallgatva még több képviselő álláspontját, dr. Bálint József polgármester is a mellett foglalt állást, hogy az egyesület által megfogalmazott és szerződésben rögzíteni kívánt feltételeket fogadják el. A döntés mindössze egy ellenszavazattal megszületett: a Tenisz Egyesület Kalocsa újabb két évtizedre ingyenes használatba megkapta a városi sporttelep általuk használt mintegy háromezer-ötszáz négyzetméteres területét, mellé a klubházukhoz ingyenes ivóvíz- és szennyvízhálózat használatot, mindössze a távolabb lévő negyedik teniszpálya öntözését kell megoldaniuk szeptembertől saját erőből létesített fúrt kútból.