ÚJ ÓVODA ÉPÍTÉSÉRE PÁLYÁZUNK

Óvodafejlesztés Kalocsán” címmel pályázat benyújtásáról döntött városunk képviselő-testülete július 5-i ülésén. Ez év március 22-én már határozat született arról, hogy a pályázat előkészületei megkezdődjenek, most pedig az előrehozott beadási határidő – és a nyári testületi ülésezési szünet – miatt vált szükségessé dönteni a támogatási igény beadásáról.

„A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” elnevezésű Európai Uniós pályázatból elnyerhető támogatással új, 150 férőhelyes óvoda létesülhet városunkban, mely a volt Ifjúsági Ház udvarában kerül megépítésre.

Mivel a pályázat bölcsődei és óvodai infrastrukturális fejlesztést együttesen támogat, a megpályázott 400 millió forintnyi forrásból lehetőség adódhat a városi Bölcsőde működéséhez szükséges eszközök beszerzésére is.

A pályázat végső beadási határideje 2017. augusztus 15-e.

Támogató döntés esetén az építkezés megkezdése 2019. évre várható, míg az új épületbe előreláthatóan 2020-2021-ben léphetnek majd be az új ovisok és szüleik.