Új sportparkok létesítésére pályázott Kalocsa

Július 1. és augusztus 15. között lehetett benyújtani támogatási igényeket a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Programba, melynek alapvető célja, hogy olyan közösségi terek jöjjenek létre az országban, ahol minden korosztály aktívan töltheti el szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.

A Kubikus parki többfunkciós szabadidőpark hasonlóképp működik sikerrel és kihasználtan a városban. Ennek mintájára szeretne újabb parkokat kialakítani Kalocsa Város Önkormányzata, így képviselő-testületi döntés alapján városunk is pályázott 3 új sportpark létesítésére az elmúlt időszakban.

Sikeres elbírálás esetén a Vidats utcaErdei Ferenc utcaVeres Péter utca által körülhatárolt területen, a Kossuth Lajos úti egykori kresz pályán és a Bem apó utcaEperföldi útDózsa György út találkozásánál lévő zöld területen kerülnének elhelyezésre a sporteszközök a 70 és 150 négyzetméteren kiépített gumiburkolatú pályákon.

Az új létesítmények húzódzkodásra, tolódzkodásra, fekvőtámaszra, has- és hátizom erősítésre nyújtanának lehetőséget a lakoság számára. Megvalósulásuk esetén bárki korlátozás nélküli, ingyenesen használhatná a sportparkok eszközeit az említett területeken.

A parkok kiépítéséhez önerő biztosítása nem szükséges. A pályázatokról vélhetően még az idei évben döntenek az illetékesek.