Újabb multifunkciós ovi sportpálya Kalocsán

Nemzeti Ovi-Sport Program keretében pályázott Kalocsa, és immár másodszor nyert a Buzánszky Jenő által alapított Ovi-Sport Alapítványtól jelentős összeget mini multifunkciós ovi sportpálya létesítésére. Tavaly már a Zöldfa utcai tagóvoda udvarán létesült egy ilyen, most pedig a Csokonai utcai tagóvoda udvarán.

A pálya teljes mértékben az óvodások méreteihez igazodik, ötvözi a sportpálya, a játszótéri eszköz és az oktatási eszköz funkcióit (az alapítvány ezért az innovációért 2017-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat).

Kalocsa Város Önkormányzata 2018 novemberében adta be a pályázatot, idén márciusban írták alá a támogatási szerződést, és bár a tavaszi esőzések az előkészítő földmunkákat kicsit hátráltatták, június utolsó napjaiban teljes egészében elkészült a pálya, a műszaki átvétel is megtörtént.

A 15 milliós műfüves pálya költségeihez Kalocsa Város Önkormányzata 4,5 millió forint önerőt biztosított. A pályához tartozik egy eszközkészlet, mely a különféle labdajátékok mellett (foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, tollaslabda) lehetőséget ad a kicsiknek különféle mozgásformák elsajátításához is. Acél váz szerkezettel oldalt és felül körbekerített pályára UV-szűrős labdafogó háló került, így lehetőséget ad a nyári melegben is a használatra.

Szintén e pályázat keretében a foglalkozásokat vezető óvónők képzése is megtörténik, melyre szeptemberben fog sor kerülni.

A pálya ünnepélyes átadására szeptemberben fog sor kerülni (az Alapítvány munkatársainak elfoglaltsága és az óvodák nyári szakaszos nyitva tartása miatt).