Ünnepi hétvége német testvérvárosunkban

Nemzetközi találkozón vett részt Kalocsa küldöttsége Kirchheim unter Teck-ben az elmúlt hétvégén. Tizenöt fős önkormányzati delegáció dr. Bálint József polgármester vezetésével, valamint a Kalocsa Kamarakórus, sportolók és táncosok vettek részt azon a nagyszabású rendezvényen, mely az „Európát éljük! Ünnepi hétvége a testvérvárosokkal 2018” címet viselte, és amelybe nemcsak Kalocsa, hanem Kirchheim többi testvérvárosa is bekapcsolódott.

A gazdag program keretében ismét sétát tehettek a városban, megtekintették a város négy különböző részén a menekültek és a rászoruló emberek részére épülő társasházakat, valamint ennek kapcsán megismerkedhettek a helyi integrációs programmal.

Majd beülhettek az újonnan épült alternatív iskola, a Campus Rauner padjaiba, ahol a diákok nem osztályzatot kapnak, hanem teljesítményértékelés van.

A testvérvárosok hétvégéje hivatalos programjában fellépett a Piros Rózsa Táncegyüttes és a Kalocsa Kamarakórus.

Az ünnepi program részeként ismét megerősítettük (a többi testvérvárossal együtt) az 1990. május 5-én létrejött partnerkapcsolatunkat, és hasonlóan, mint most Kalocsán, a testvérvárosi majálison, egy „Európa-fát” is elültettek a küldöttségek a találkozó emlékére.

Vasárnap délelőtt az ökumenikus istentisztelet után az ünnepi hétvége szép emlékeivel indult haza a kalocsai küldöttség német testvérvárosunkból.