Utazás 2019. Kiállítás – megyénk volt a díszvendég

Elmúlt hétvégén zajlott az Utazás 2019. Kiállítás Budapesten, a Hungexpo Vásárcsarnokban, ahol idén Bács-Kiskun megye volt a díszvendég. A megye települései állítottak standokat, ahol a helyi jellegzetességeket mutatták be. Kalocsa standjánál prospektusok várták a látogatókat, valamint a Hagyományőrzők tartottak bemutatót a kalocsai hímzés és pingálásból.

Németh József és fia, Németh Dávid pedig gasztronómiai különlegességgel, paprikás kácsival kóstoltatta a vendégeket, valamint ételbemutatót is tartottak többször a négy nap folyamán.

A dunapataji standnál pedig a méltán híres pataji pacalból kóstolhattak a kiállítás látogatói.

Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke a megnyitón arról beszélt, hogy a megye településein élő embereknek egy felmérés szerint nőtt a boldogságindexe, ez pedig sok-sok települési közösségi és családi élményből fakad. Elmondta, hogy a megye rendelkezik a legtöbb termálfürdővel és gyógyhellyel Magyarországon, és az ország ötödik legnagyobb tava, a Szelidi tó mellett Európa legnagyobb pincefaluja, is itt található, 1200 pincével. A megyei hungarikumairól: a bajai halászléről, a halasi csipkéről és a kalocsai népművészetről is beszélt, melyek megtekinthetők voltak a Bács megyei standon.

Összesen 24 önkormányzat és 6 szervezet fogott össze annak érdekében, hogy Bács-Kiskun megye legfontosabb értékeit bemutathassák az Utazás 2019 Kiállításon: Kecskemét, Baja, Bácsalmás, Bócsa, Bugac, Dunapataj, Izsák, Jakabszállás, Kalocsa, Kecel, a KEFAG Zrt., Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunfehértó, Kunszentmiklós, Lajosmizse, a Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark, a Kiskunsági Nemzeti Park, Soltvadkert, Szank, Tázlár, Tiszakécske és Tiszaug.

Fellépett és viseletbemutatót tartott a rendezvényen a Piros Rózsa Táncegyüttes is nagy sikerrel.