Útjára indult a Mosolygömb

Immár hagyományosan útjára indult a Városházáról a Mosolygömb, a „Csaljunk egy mosolyt a gyermekek arcára!” jelmondatú akció urnája, mely mától, november 25-től járja útját a városban, különböző üzletek, intézmények fogadják be egy-egy napra,  és advent 3. vasárnapján, december 15-én a sétálóutcai gyertyagyújtáson ér véget vándorlása.

Az akció Madainé Szilágyi Anita ötlete nyomán indult, naponta más és más helyszín fogadja be a gömböt, vasárnaponként pedig a sétálóutcai gyertyagyújtásokon állomásozik. A Korona Rádió vállalta idén is, hogy koordinálja, melyik napon, melyik helyszínen jár a gömb, és honlapján folyamatosan követhető útja.

A gömbben összegyűlt adományokból a polgármesteri hivatal dolgozói vásárolják meg a játékokat, csomagolják be névre szólóan és helyezik el a városházi karácsonyfa alá, hogy aztán december 22-én műsorral egyebekötött ünnepség keretében adják át a kisgyermekeknek.

Természetesen a város polgármestere, dr. Filvig Géza és az alpolgármester, Simon Zoltán is magáévá tette a kezdeményezést, nagy örömmel indították útjára a gömböt, és remélik, hogy minél többen csatlakoznak az akcióhoz és hozzájárulnak adományukkal ahhoz, hogy sok kisgyermek karácsonyát szebbé tegyék.