Útjára indult a Mosolygömb

Immár ötödik éve gyűjt hátrányos helyzetű gyerekeknek karácsonyi ajándékra a város. Kifejezetten játékokat vesznek az összegyűlt pénzből, melyet december 23-án, karácsony előtti utolsó vasárnapon ünnepség keretében adnak át a gyerekeknek.

Az adománygyűjtő gömb ma indult útjára, az első adományokat dr. Bálint József polgármester és Lakatos Melinda alpolgármester tette bele. Ma a polgármesteri hivatalban állomásozott, holnap, azaz kedden az Arizona ételbár, szerdán pedig a Kék Cégcsoport Irodája fogadja be.

A Korona Rádió honlapján folyamatosan frissül a helyszínek listája, onnan tájékozódhatnak azok, akik adományt szeretnének tenni bele.

A Mosolygömb vasárnaponként az adventi gyertyagyújtások alkalmából a sétálóutcában lesz.

A „Csaljunk egy mosolyt a gyermekek arcára!” jelmondatú akció adománygyűjtő urnája november 26-tól december 16-ig, advent 3. vasárnapjáig vándorol a befogadó helyszínek között, utána az összegyűlt pénzből a polgármesteri hivatal dolgozói vásárolják meg a játékokat aszerint a lista szerint, melyet az óvodák és a bölcsőde vezetője állít össze. Idén is az a cél, hogy olyan gyermekeket ajándékozzanak meg, akiknél nagy valószínűséggel nem kerül játék a fa alá. Madainé Szilágyi Anita, a kezdeményezés ötletgazdája az előző évekhez hasonlóan bízik az akció sikerében, mely jóvoltából körülbelül hatvan gyermek karácsonyát tudják örömtelibbé varázsolni.