Vállalkozói Fórum Dunaszentbenedeken

A Bács-Kiskun Megyei kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Képviselete, a rendezvénynek helyet adó Dunaszentbenedek Község Önkormányzata, a Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös szervezésében tartottak Vállalkozói Fórumot február 5-én a dunaszentbenedeki Faluházban. A tavasz közeledtével a 2015. évet tervező gazdák hasznos információkhoz jutottak egyebek mellett a foglalkozatást segítő támogatásokról, az agrárium aktuális kérdéseiről, az Agrárkártya felhasználásának lehetőségeiről.

A településre érkezett előadókat, Scherer Zsoltot, a Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségének vezetőjét, Nagy Attila falugazdászt, Péjó Zoltánt, a kamara képviseletvezetőjét és munkatársát, Mészáros Mónikát, Somlói Szilviát és Deákné Czár Mariettát, az OTP Bank vállalkozási hitelért felelős munkatársát, valamint a résztvevőket Vargyas Mihály polgármester, mint házigazda köszöntötte, majd a prezentációk sora következett.

vallalkozoi_forum

Scherer Zsolt előadásában fontosnak tartotta hangsúlyozni azokat a lehetőségeket, amelyek összhangban vannak a később Nagy Attila falugazdász által is kifejtett „Több munkahelyet a mezőgazdaságba” című programmal. Az érdeklődők fontos információkhoz jutottak a kisgazdaságok egyszerűsített támogatásáról éppúgy, mint a Fiatal gazda programról. Nagy Attila az Európai Unió agrárpolitikájában bekövetkezett változásokra, az ehhez igazodó hazai jogszabályi módosításokra is felhívta a figyelmet.

A fórum kérdésekkel és az azokra adott válaszokkal zárult, de az előadók a későbbiekben is nyitottak az aktuális problémák megbeszélésére.

Zs.F.