Vállalkozói fórum

Szerda délelőtt 9 órakor került megrendezésre az első Önkormányzati Fórum Vállalkozóknak. A fórum három témát ölelt fel. Először Marton Balázs tartott egy részletes előadást a Kalocsán folyamatban lévő projektekről és azok megvalósításának üteméről. Utána Dr. Bálint József polgármester Úr az új Duna-hídról, illetve annak megvalósítására történő felkészülésről beszélt.

A téma kapcsán felszólalt Font Sándor Országgyűlési képviselő is, akihez több kérdés is érkezett a témával kapcsolatban. Végül a vállalkozások és a civil szféra közötti együttműködési lehetőségek téma keretében Kinyóné Lakatos Melinda tartott egy rövid felvezetőt a TAO támogatások lehetőségéről és azok előnyeiről a vállalkozásoknak, utána pedig Faragó László a Méhecskék SE elnöke tájékoztatta a TAO támogatások jelentőségéről, menetéről és gyakorlatáról a közönséget. A beszélgetésekből kiderült, hogy vannak vállalkozások akik nem tudják, hogy az adójuk egy részét itt tarthatják a városban azáltal, hogy annak egy részével sportegyesületeket támogatnak, és ezáltal még adókedvezményhez is juthatnak, így nem hogy többe kerül nekik a támogatás, hanem pénzt is takaríthatnak meg.

Az Önkormányzat feltett szándéka, hogy a Vállalkozókkal rendszeres időközönként összeül, és az aktuális témákat, problémákat megbeszélik. Bízzunk benne, hogy kezdeményezésünk nyitott kapukra talál, és a jövőben még több érdeklődőt tudunk bevonni a közös munkába.