VÁLTOZTAK A TEMETKEZÉSI DÍJAK KALOCSÁN

Február 22-i ülésén képviselő testületünk jóváhagyta városunk köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló határozatának módosítását, így átlagosan 10 százalékkal emelkedtek az élőmunkához kapcsolódó tételek díjszabásai március 1-től.

A Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. legutóbb 2014. január 1-től emelte árait, így a temetkezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat több, mint három évig változatlan tarifával lehetett igénybe venni Kalocsán.

A minimálbér és a garantált bérminimum kötelező emelése, valamint az ebből adódó túlórapótlék növekedése miatt azonban a Kft.-nek most emelni kell díjait, hogy a jövőben is biztosítani tudja működését.

A munkaidőn túli, valamint a munkaszüneti és pihenőnapokon tartott temetések esetében várható jelentős áremelés, hiszen ezekben az esetekben törvényi rendelkezéseknek megfelelően béren felüli túlóra díjat is köteles fizetni alkalmazottainak a Parkgondozó Kft.

A sírhelymegváltások, illetve a területhez kapcsolódó árak tekintetében nem változik az díjszabás, mivel ezekhez a tételekhez nem kapcsolódik élőmunka ráfordítás.

A szolgáltatások új árait IDE kattintva érheti el!