Van elfogadott költségvetése a városnak

Miután a február 11-i testületi ülésen nem kapott többséget, és a február 28-i ülés napirendjéről pedig a még folyó egyeztetések miatt levételre került, a március 14-i ülésre ismét beterjesztette dr. Bálint József a város 2019. évi költségvetési rendeletét.

Előtte sajtótájékoztatót tartott a polgármester dr. Filvig Géza képviselővel, ahol dr. Bálint elmondta, hogy mivel az előzetes tárgyalások során sem Szabó, sem dr. Angeli képviselőkkel nem tudott megegyezni, így a város érdekét szem előtt tartva leült egyeztetni az ellenzéki képviselőkkel, akik javaslataik beépítésétől tették függővé, hogy támogatják-e majd az előterjesztést.

A négy javaslat: a Kalocsai Polgárőr Egyesület 500 ezer forintos, a sportegyesületek 3,5 milliós, a köztisztasági feladatok 6 milliós többlettámogatása, valamint 40 milliós tartalékkeret képzése. Mindezekre egy városi ingatlan értékesítése –melyre a közelmúltban írták ki a pályázatot – biztosítana forrást.

A költségvetésbe ezek a javaslatok beépítésre kerültek, így Szabó Balázs és dr. Angeli Gabriella képviselők tartózkodása mellett a képviselők elfogadták a város 2019. évi költségvetését.