Van kitől bocsánatot kérni?

Van bizony, de mielőtt rátérnénk a városban szájról szájra terjedő KalocsaKOM ügyre, tekintsünk vissza egy kicsit az időben!

Történt ugyanis, hogy 2011 év vége felé az akkori vezetés Török Ferenccel az élén visszamutogatva az előző vezetés polgármesterére és jegyzőjére feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt! Ezt a feljelentést igaz ismeretlen tettes ellen tette, de!

Akkor ez az ügy az országos sajtót is bejárta.

Ismerős? Ha nem, akkor elmondjuk, hogy az ominózus DÉMÁSZ ügyről van szó.

Az akkori címzetes főjegyző (jelenleg Kalocsa Város Polgármestere), dr. Bálint József Miklós egy másik településen látta el jegyzői feladatát, ahol az ottani településvezetés, lakosság, közvélemény előtt hozták igen kellemetlen helyzetbe!

Aztán megérkezett a határozat, amely egyértelműen kimondta: NEM TÖRTÉNT SEMMILYEN TÖRVÉNYSÉRTÉS, SEM HŰTLEN KEZELÉS!!!

Ezt a határozatot Török Ferenc jogi képviselője biztos, ami biztos alapon még egyszer megtámadta, amit a Csongrád Megyei Főügyészség másodszor is elutasított.

Miután ezen papírok birtokában volt dr. Bálint József Miklós, megjelent a 2013-as évben tartott önkormányzati közmeghallgatáson, és elmondta, hogy milyen procedúrán esett át a gyanúsítgatások miatt.

Mit gondolnak, mit kért a jegyző úr az akkori városvezetéstől???

Jól sejtik! Azt, hogy KÉRJENEK BOCSÁNATOT, és azt, hogy azokban a sajtóorgánumokban, amelyekben előzetesen a vádak leírásra kerültek, jelenjen meg az is, amit a nyomozó hatóság kimondott.

Mit gondolnak, milyen választ kapott?

Jól sejtik! Török Ferenc nem hajlandó bocsánatot kérni, de még csak a sajtó sem hozta le a végeredményt! SEHOL!

Nos, hölgyeim és uraim, az előző városvezetés vesszőparipája, hogy visszamutogatni nem ér, miközben ezt ők maguk tették meg több soron akkor!

Ezek után föltesszük a kérdést: vajon ildomos olyan embert felszólítani bocsánatkérésre, akitől mi magunk annak ellenére, hogy kellett volna nem kértünk bocsánatot? Ugye, nem!

Na, most akkor vissza a KalocsaKOM ügyhöz.

Dr. Bálint József Miklós polgármesterségének megkezdésekor megvizsgáltatta a már mindenki számára ismert ügyet. A jogi képviselője tájékoztatása alapján, ha erről vagy ilyenről valakinek tudomása van, annak bizony feljelentési kötelezettsége is van. Így nem volt mit tenni, ismeretlen tettes ellen, vesztegetés elfogadása miatt meg is tette azt.

A nyomozó hatóság nem találta megalapozottnak a vesztegetés tényállását, és átfordította azt hűtlen kezelés gyanújára. Akkor már tudni lehetett, hogy ez természetesen nem fog megállni, de sebaj! A lényeg, hogy kiderült az igazság!

Török Ferenc képviselő úr most, elfelejtve az akkori dolgokat, arra kéri a polgármester urat, hogy kérjen bocsánatot azért, amit egyébként ő maga sem tett meg???

A jövőben pedig bízzunk abban, hogy ilyen ügyek nem látnak napvilágot!