KÉT SZOCIÁLIS BÉRLAKÁS PÁLYÁZHATÓ JANUÁR 31-IG!

A Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. pályázati úton meghirdeti két önkormányzati szociális bérlakás bérleti jogát. A Csalogány utcában található 43 m2-es és a Széchenyi úton lévő 51 m2-es lakások bérlésére olyan szociálisan rászoruló személyek pályázhatnak, akik átmenetileg nehéz helyzetbe kerültek, így saját illetve családjuk lakhatása bizonytalanná vált.

A kisebb lakás havi bérleti díja bruttó 8.342 Ft/hó, a nagyobbé bruttó 9.894 Ft/hó lesz, a bérleti jogot pedig két évre kapják majd a kiválasztott bérlők.

A Kalocsán élő rászorulók helyzete sajnos nem változott az elmúlt években, így továbbra is nagy az igény a szociális bérlakások iránt. A régóta bérbe adott ingatlanokkal azonban sokszor előforduló probléma, hogy a bérleti jogosultságokat illetően nem történtek felülvizsgálatok az elmúlt években, így sok lakásban az eredeti bérlők gyermekei, esetleg unokái élnek a mai napig, még ha rászorultság alapján nem is biztos, hogy megilletné őket az ingatlan bérlésének joga. Ennek megoldásaként a városi Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság a bérlők ellenőrzését tervezi a jövőben. Megvizsgálják majd rászorultságukat szociális tanulmányok készítésével, valamint azt is, hogy eleget tesznek-e fizetési kötelezettségeiknek.

A rendszer felülvizsgálatának nem célja, hogy bárki utcára kerüljön, csupán azt szeretné elérni a Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság, hogy az arra valóban rászorulóknak segítséget nyújthassanak, és olyanok kerüljenek a bérlakásokba, akiknek ténylegesen szükségük van rá. Azon családok, akik továbbra is megfelelnek a követelményeknek, maradhatnak majd az ingatlanokban, de ők is csupán határozott időre, hogy gondjaik megoldása után más nehézsorsú, segítséget igénylő emberek költözhessenek a helyükre.

A pályázatokat írásban, papír alapon, zárt borítékban kell benyújtani a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. titkárságára (6300 Kalocsa, Kossuth Lajos u. 14. szám alatti) legkésőbb 2017. január 31. nap 12.00 óráig!

A pályázás feltételeit és részleteit IDE kattintva érheti el!

A jelentkezési adatlapot ITT töltheti le!