TOP-1.1.1-15-BK1-2016-00005 “Iparterület fejlesztése Kalocsán”

 

 

 

 

 

 

TOP-1.1.1-15-BK1-2016-00005

IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE KALOCSÁN

Kedvezményezett:     Kalocsa Város Önkormányzata
Projekt száma:     TOP-1.1.1-15-BK1-2016-00005
Projekt címe:     „Iparterület fejlesztése Kalocsán
Projekt összköltsége:     918.400.000 Ft
A támogatás intenzitása:     100%
Befejezési dátum:     2022. 09. 30.

 

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból nyújtott vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen fejlesztés célja Kalocsa gazdaságának élénkítése egy barna mezős terület infrastrukturális fejlesztésével, mely kifejezetten az érintett iparterület fejlesztésére irányul. A fejlesztés során olyan üzleti környezet alakul ki, amely hozzájárul a térségben működő, illetve a betelepülést tervező termelő-szolgáltató vállalkozások által igénybe vehető üzleti infrastruktúra kialakításához.

Kalocsa Városa rendelkezik ugyan ipari parkkal, azonban az ingatlanok közművesítése nem teljes mértékben adott, közúti kapcsolatai nem alkalmasak arra, hogy logisztikai szolgáltatást nyújtson a paksi fejlesztés érdekében. A közműkapcsolatok hiánya aránytalan mértékben növelné a projekt kiadásait. A Kalocsán található volt honvédségi laktanya viszont olyan közút kapcsolatokkal rendelkezik, amellyel az iparterület a város különösebb közlekedési megterhelése nélkül is alkalmas lehet raktározási, logisztikai feladatok ellátására.

A területen hat darab honvédség által hátrahagyott épület felújítása, illetve termelő, szolgáltató vállalkozások tevékenységéhez történő alkalmassá tétele valósul meg, a szükséges közműkapacitások kiépítésével. Megépítésre kerül egy iroda- és szociális épület, valamint egy fűtött fóliasátor építmény. A területrendezést követően parkoló kerül kialakításra, valamint a terület közútkapcsolata is megerősítésre kerül az iparterület belső úthálózatának fejlesztésével együtt.

 

Megjelenések:

http://www.kalocsa.hu/megkezdodnek-top-fejlesztesek-kalocsan/

http://kalocsahirado.hu/gazdasagelenkites-ovodafejlesztes-foglalkoztatas-osztonzes-kezdodnek-a-top-fejlesztesek-kalocsan

http://vira.hu/bacs-kiskun-megye/2017/12/21/nyertes-top-os-palyazatok-megyei-karacsonyfa-alatt/

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/csaknem-3-milliard-forintot-fordithat-fejlesztesre-unios-forrasokbol-kalocsa-1198467/

http://koronaradio.hu/cikk/gyorshir-800-millio-forint-kalocsa-ipari-beruhazasara-24322