A Víz Világnapja – március 22. – ünnepi konferencia a Városházán

A víz világnapját 1993 óta minden év március 22-én tartják meg. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Minden évben másik jelmondatot választanak, az idei a „Vizet mindenkinek”. A idei programok, pályázatok és akciók arra akarnak ösztönözni, hogy tudatosítsuk magunkban nap mint nap azt a nyilvánvaló tényt, hogy a vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog. Arra is szeretne ráébreszteni, hogy ez a világnak nem minden részén valósul meg olyan problémamentesen, ahogyan pillanatnyilag nálunk, a fejlettnek mondott világban, és felelősségünk van azért, hogy a vízhez való hozzájutásban korlátozott embertársaink helyzete javul-e.

Ezt hangsúlyozta Lakatos Melinda alpolgármester is köszöntőjében, mellyel tegnap, a Városháza dísztermében tartott ünnepi konferenciát megnyitotta.

A Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. Kalocsai Szakaszmérnöksége, a Magyar Hidrológiai Társaság és Kalocsa Város Önkormányzata közös rendezésében megvalósuló programon előadások hangzottak el a Harta-Dunapataj szennyvízrendszer fejlesztéséről, a Kiskőrösi Termálkút létesítéséről, az Ipari telephelyről bebocsátott szennyvíz minőségi és mennyiségi ellenőrzésének kiépítéséről, valamint Vízveszteségek a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. üzemeltetési területén témakörökben.