Báloztak városunk sportolói

Négy év után ismét megrendezték a kalocsai sportolók bálját, melyen kiosztásra kerültek a 2014-es év legeredményesebb sportolóinak járó díjak. A rendezvényt az alábbi mondatokkal Kalocsa Város Alpolgármester, Kinyóné Lakatos Melinda nyitotta meg.

“Kedves Sporttársak, Vendégek!

Sportbál-2015-bélyegSok szeretettel köszöntök mindenkit újra itt, a korábban nagy hagyományokkal rendelkező sportbálon. Kalocsa Város Önkormányzata mindig fontosnak tartotta, hogy a város eredményes sportolóit, ilyen ünnepélyes keretek között köszöntse. Sajnos az elmúlt években a hagyomány megszakadt, de még ha nagy küzdelem árán is idén végre újra együtt ünnepelhetünk. Sokan félve álltak hozzá, kérdezgették tőlünk, hogy valóban a spotcsarnokban lesz? Úgy gondolom, hogy ha a hagyományokat folytatni szeretnénk, akkor ez a hely a legalkalmasabb. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek a sok önzetlen segítséget, hisz ez nem jöhetett volna létre, ha ti nem segítetek.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy most én állhatok itt, és mondhatom e köszöntő szavakat. Számomra nagyon fontos a sport, és ígérem, munkám folyamán mindig azon leszek, hogy Kalocsa város sportélete megfelelő támogatást és elismerést kapjon.

Sajnos a város jelenlegi anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy mindenki annyi anyagi támogatásban részesüljön, amennyire szüksége lenne, de minden tőlünk telhetőt megteszünk a Gyermek-, ifjúsági és Sportbizottsággal, hogy az egyes egyesületek, szakosztályok problémáit megoldjuk, hogy a város sportéletét fellendítsük.

Nagy örömünkre szolgált a beérkezett eredmények áttekintésekor, hogy ennyi sikeres sportág, sportoló van városunkban. Mindenki tudja, hogy nehéz feladat az egyes sportágakat egymással összehasonlítani, hisz vannak versenysportok, hobbysportok, csapat- és egyéni sportok. Sokan és sokszor összedugtuk a fejünket mire sikerült kiválasztani közülük azokat, akiket eredményeik alapján külön jutalommal szeretnénk díjazni.

Idén is átadásra kerülnek a legjobbaknak a vándorkupák, de elismerésben részesítjük a sportágak legeredményesebb sportolóit, valamint azokat, akik a 2014-es évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok a mai estére, valamint további eredményes munkát a 2015-ös évre is. Egy ígérettel búcsúznék, jövőre újra megrendezésre fog kerülni a spotbál, kicsit több időnk lesz felkészülni rá, ezért reméljük, nem kell igénybe vennünk a segítségeteket a pakolásnál.

Köszönöm szépen, és akkor kezdődjön a díjátadó ünnepség!”

Sportbál-dijazottakAz Év Legjobbjai 2014:

Kalocsa Város Legjobb Női Sportolója Szűcs Luca
Kalocsa Város Legjobb Férfi Sportolója Dénes Zoltán
Kalocsa Város Legjobb Utánpótlás Sportolója Lakatos Bence
Kalocsa Város Legeredményesebb Edzője Busa Attila
Kalocsa Város Legjobb Csapata Kyokushin Karate Szakosztály
Kalocsa Város Legjobb Utánpótlás Csapata Női Junior Röplabda Csapat

Oklevelesek:
Kerpács Rezső (Brazil Jiu Jitsu), Dudás Roland, Kiss Balázs Gergő, Balogh Lili, Dicsa Dóra (Kyokushin Karate), Huszár Bertodl, Budai Attila, Budai Dániel (Íjászat), Boros Tibor (Ejtőernyőzés), Sebestyén Márk, Zahorecz Áron, Ignácz Patrik, Révész Petra (Torna), Hajnal Franciska, Elekes Enikő, Tűri Krisztián (Birkózás), Rostás Anikó (Tájfutás), Tóth Mikolt, Fekete Péter, Dorusák Dorina, Tóth Ernák (Úszás), Perity Viktor, Romsics Roland (Vízilabda), ifjabb Hajnal József, Sebők Gábor (Lovaglás), Eltigami Omár, Sivó Dóra (Sakk), Horváth Éva, Csörgő Hugó (Sumó), Monori Attila (MMA), Molnár Eszter, Kovács Fruzsina (Sportlövészet), Jakab Demeter (Kosárlabda), Tóth László, Kiri Mónika, Holló Bettina, Baksa Gábor, Ágoston Richárd, Rumi Ádám, Rőthy Szabolcs, Boromisza Martin, Fábián Csongor, Deák Kósa Anabell, Pörgye Olivér, Baranyai Bálint, Holló Bianka (Kézilabda), Geri Zsolt, Vass Levente, Ferencz Andrea (Labdarúgás), Greksa Zsófia, Király Kíra (Röplabda).

Kimagasló sportteljesítményéért kupát vehetett át:
Kupsza Klaudia, Szűcs Bence, Szőnyi Andor (Karate), Kocsis Adrienn, Mezey Gabriella, Fonyódi Péter (Íjászat), Greksa Máté (Birkózás), Borbás Nándor, Nagy Viktor (Tájfutás), Busa Barbara, Guzsván Hédi (Úszás), Fekete Mátyás (Vízilabda), Ferencz Panna, Lovas Richárd (Evezés), Pásti Mihály (Asztalitenisz).

Sportágak legjobb sportolói:
Az Év Sumósa Csörgő Vilmos, Az Év Aikidósa Rigó Tamás, Az Év Shotokan Karatékája Szabó Eszter, Az Év Kyokushin Karatékája Mészáros Lili, Az Év Brazil Jiu Jitsusa Dudás Roland, Az Év Barantása Vesztergám Judit, Az Év MMA-sa Vimpek István, Az Év Íjásza Jenei Endre, Az Év Siklóernyőse Erdei István, Az Év Ejtőernyőse Kollár Gábor, Az Év Merevszárnyú Repülőse Schelhorn Norbert, Az Év Off-Road Párosa Papp László; ifj. Papp László, Az Év Szabadidő Futója Lajkó Mónika, Az Év Up. Tornásza Andrékovics Balázs, Az Év Tornásza Dávid Sándor, Az Év Up. Birkózója Elekes Zoltán, Az Év Birkózója Bagó Tibor, Az Év Evezőse Lázár Dániel, Az Év Tájfutója Dénes Orsolya, Az Év Sakkozója Kaczúr Flórián, Az Év Up. sakkozója Follardt Lőrinc, Az Év Úszója Ferenczi Anna, Az Év Vízilabdása Zsinka Áron, Az Év Up. Lovasa Bolvári Anna, Az Év Lovasa Hajnal Franciska, Az Év Sportlövője Tóth Viktor, Az Év Asztaliteniszezője Németh Dávid, Az Év up. Asztaliteniszezője Vida Zolta, Az Év Női Teniszezője Sándor Henriette, Az Év Férfi Teniszezője Vargacz Endre, Az Év Leány Diáksportolója Fábián Emőke, Az Év Fiú Diáksportolója Bock Milán, Az Év Kosárlabdázója Schmidt Rajmund, Az Év Up. Röplabdása Horváth Katalin, Az Év Junior Röplabdása Kovács Patrícia, Az Év Röplabdása Szele Anikó, Az Év Junior Labdarúgója Perity Ádám, Az Év Férfi Labdarúgója Dostyicza Dániel, Az Év Up. Labdarúgója Molnár Márton, Az Év Mini Labdarúgója Répási Péter, Az Év Serdülő Labdarúgója Farkas Szabolcs, Az Év Ifjúsági Labdarúgója Forgács László, Az Év Női Labdarúgója Béres Georgina, Az Év Fiú Szivacskézilabdása Kernya Dániel, Az Év Leány Szivacskézilabdása András Gerda, Az Év Up. Leány Kézilabdása Kovács Kitti, Az Év Up. Fiú Kézilabdása Horváth Márkó, Az Év Junior Kézilabdása Baksa Richárd, Az Év Női Kézilabdása Alföldi Babett, Az Év Férfi Kézilabdása Szvétek Balázs.