Vagyonkezelő

A Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. bemutatása.

kalocsa_vagyon_300_90

A Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. 100 százalékban Kalocsa Város Önkormányzatának tulajdonában lévő gazdasági társaság. Feladata Kalocsa Város vagyonelemeinek kezelése, valamint a gazdasági társaságok számviteli és kontrolling feladatainak ellátása. A cég a vagyonelemek hasznosítási jogát kapta meg, tulajdont és kezelési jogot nem kapott. Így a vagyon kezelés az önkormányzat feladata maradt, e cég a hasznosítást végezi, a képviselő-testület és annak bizottságai irányításával, ellenőrzésével.

A cég közvetlen célja az ingatlanok karbantartása, működésének szabályozása, állag megóvás, javítás, valamint a vagyonelemek hasznosításából származó bevételek növelése, mely Kalocsa Város Önkormányzatának költségvetési helyzetét javítja.

Első feladatként a rájuk bízott vagyon pontos leltárának elkészítését végezték el. Megszüntették az olyan anomáliákat, mint a több milliós ingóság leltár nélküli, szervezetlen kezelése. Feltárták a vagyonkezelésben fennálló problémákat annak érdekében, hogy a kiindulási helyzet világos legyen.
A továbbiakban a működési területünkön a szabályozottság, a gondosság és a jó gazda szemlélet kialakítása a cél.

Tevékenységi körök:

– Vagyonkezelés

A káefté 260 db ingatlan hasznosítására kapott megbízást. Ezek jelentős része lakás, melyet szociális bérlakásként és piaci bérlakásként hasznosítunk.

– Sportlétesítmények üzemeltetése

Négy sportingatlan működtetését végezzük. Bérelhető műfüves focipályák, sportcsarnok jelenti a cég számára a bevételi lehetőséget.

– Üdülök, szálláshely biztosítás

A Szelidi-tó partján és a Duna partján rendelkezünk szálláshelyekkel. Festői környezetben pihenhetnek vendégeink. Kajakot, kerékpárt bérelhetnek vendégeink.

– Rendezvény kellékek bérbe adása

20×30 m-es rendezvénysátorunk alkalmas lakodalmak, fesztivál rendezvények és falunapok kiszolgálására. 600 fő részére sörpad és asztal garnitúra bérelhető.

Feladataink végrehajtása érdekében szeretnénk közvetlen kapcsolatot tartani az érintett lakossággal, vállalkozásokkal és civil szervezetekkel!

Ennek a közvetlen kapcsolatnak a legfontosabb eszköze a honlapuk, mely itt érhető el.