ELFOGADTA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÜNK A LOGOMATIC KFT. FELAJÁNLÁSÁT

Elfogadta képviselő-testületünk január 19-i ülésén a Logomatic Kft. önkormányzat felé érkezett felajánlását, miszerint a Kft. tulajdonában lévő Róna utcai, 3025/1 hrsz alatti területet ajándékozással – térítésmentesen – felajánlja önkormányzatunk részére azzal a feltétellel, hogy a város az ingatlanon 2018.december 31-ig közvilágítást építsen ki.

A Róna utcát és a Miskei út egy szakaszát érintő közvilágítás hiány évek óta ismert, az EMIKA Zrt., az Anda Present Kft. és a lakosság által is többször jelzett probléma, melynek orvoslására régóta keres megoldást Kalocsa. A hivatal megvizsgálta a közvilágítás kiépítésének lehetőségét ebben a városrészben, az évekkel ezelőtt becsült minimálisan 5-6 millió forintos fejlesztés azonban eddig nem valósulhatott meg forráshiány végett.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2017. évi pályázati kiírásánakbiztonságos életvitelt segítő beruházások” elnevezésű 3. ablaka keretében azonban most lehetősége nyílhat városunknak a Róna utcát és a Miskei út egy szakaszát érintő közvilágítás kiépítésére.

Képviselő-testületünk 2017. december 21-i ülésén határozott arról, hogy a JETA pályázat keretében Kalocsa Város Önkormányzata pályázatot készítsen elő a szükséges közvilágítás kiépítésére, így a támogatási igény sikeres benyújtását és pozitív elbírálását követően megoldódhatna az évek óta húzódó közvilágítási probléma.