EFOP-1.2.9-17-2017-00088 “Család és KarrierPont Kalocsán”

 

 

 

 

 

 


EFOP-1.2.9-17-2017-00088
CSALÁD ÉS KARRIERPONT KALOCSÁN

Kedvezményezett: Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár
A projekt címe: Család és KarrierPont Kalocsán
A szerződött támogatás összege: 199.755.450 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt tartalmának bemutatása: Jelen projekttel egy olyan térségi Család és KarrierPONT kialakítása a célunk, amely komplex szolgáltatásrendszerével és széleskörű együttműködési hálózatával valódi segítséget jelent a térség aktív korú női lakosságának a munkapiacon való érvényesüléshez, munkapiaci megmaradáshoz úgy, hogy mindezt a családi értékek és a helyi hagyományok előtérbe helyezésével teszi.
A három éves projektmegvalósítás alatt az alábbi stratégiai célok mentén tervezzük:
Célunk, hogy felvázoljuk az itt élő családok, kisgyermekes anyukák, a munkapiacra visszatérő nők vagy akár családalapítás előtt álló fiatalok számára a választás lehetőségét: AKI CSALÁD MELLETT DOLGOZNI SZERETNE, AZ NE GONDOLJA AZT, HOGY ÖSSZEEGYEZTETHETETLEN, AKI PEDIG MUNKA MELLETT A CSALÁDALAPÍTÁSON GONDOLKODIK, AZT NE GYÖTÖRJÉK AZOK A SZTEREOTÍPIÁK, HOGY EZ LEHETETLEN.
A Család és KarrierPont változtatni szeretne a demográfiai mutatókon, miszerint a házas nők száma elmarad az országos átlagtól.
A nők munkaerő-piaci helyzetének javításával szeretnénk elérni változást, ehhez a család és a munka összeegyeztethetőségét szükséges előmozdítani. Ahhoz, hogy a munkavállalói szerep mellett a szülői, házastársi kapcsolatban is jól tudjon működni valaki, ahhoz a munkaadói oldal támogató hozzáállása szükséges, ebben is segíteni kívánunk. Projektünk célja, hogy könnyítsük a gyermekvállalást és a gyermeknevelést, valamint a gyermeket nevelő nők esélyegyenlőségét elősegítsük.
FONTOSNAK TARTJUK A KULTÚRA HELYI GAZDASÁGFEJLESZTŐ SZEREPÉNEK, ÉS A KULTÚRA, MINT EGYFAJTA SZOLGÁLTATÁS ATTITŰDJÉNEK ERŐSÍTÉSÉT A TÉRSÉGBEN, FŐKÉNT A NŐK KÖRÉBEN.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.11.30.
A projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.9-17-2017-00088