TOP-1.1.2-16-BK1-2017-00006 “Inkubátorház kialakítása Kalocsán”

 

 

 

 

 

 


Inkubátorház kialakítása Kalocsán –
TOP-1.1.2-16-BK1-2017-00006

Kedvezményezett: Kalocsa Város Önkormányzata
Projekt száma:
TOP-1.1.2-16-BK1-2017-00006
Projekt címe:
„Inkubátorház kialakítása Kalocsán
Projekt összköltsége: 223.862.620
 Ft
A támogatás intenzitása: 100%
Tervezett befejezési dátum: 2022. 06. 30.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból nyújtott vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés helyszíne a Kalocsa belterület 3506/54. hrsz.-ú területrész déli telekhatárán elhelyezkedő, a Paksi köz felőli csarnok, mely a korábbi pályázatban fejlesztéssel nem érintett. Az inkubátorházzá történő átalakítás az alábbiak szerint kerül megvalósításra:

A csarnok a tetőszigetelés felújítására és általános karbantartásra szorul. Új tető hőszigetelés beépítése szükséges. A tető vízelvezetését (esőcsatornák), a bádogozásokat javítani-cserélni kell. A nyílászárók javítandók, illetve cserélendők, szekcionált ipari kapuk beépítése javasolt. A hátsó homlokzaton lévő ablakok cserélendők, illetve a nyílások a tervezett hátsó galériás szintosztásnak megfelelően nagyobbítandók. Az új nyílászárók a jelenleg érvényes hőtechnikai előírásoknak feleljenek meg, anyaguk – a további terveknek megfelelően – fém vagy műanyag. A külső és belső falfelületek felületkezeléséről a műszaki dokumentáció további tervszakaszai intézkednek.

A funkcionális igényekhez igazodva a további tervezés során a belső egybefüggő teret válaszfalakkal tagolni kell. Az egyes műhely blokkok közé szerelt jellegű, hő és hangszigetelt válaszfalak kerülnek. A műhelyblokkon belüli hátsó galériás szociális-irodaraktár blokk szintén szerelt szerkezet. A galéria hasznosítása opcionális, azaz igény esetén biztosítható a feljutás és az adminisztrációs vagy raktár helyiségként történő hasznosítás. A műhelyeket a használat szerint elektromos energiával és megfelelő épületgépészettel kell ellátni.

Az inkubációs célú üzleti infrastruktúra remélhetőleg javítani fogja a térség vállalkozási kedvét, növeli a vállalkozói aktivitását. A Város vezetése a fejlesztéssel nemcsak a kezdő vállalkozások számára kívánja az üzleti lehetőséget megteremteni, hanem szeretne el-mozdulást elérni a kevés főt foglalkoztató, tőkeszegény, működési problémákkal küzdő un. „kényszervállalkozások” körében is, melyek nem tudnak érdemben bekapcsolódni a regionális gazdasági vérkeringésbe és növekedési lehetőségeik is korlátozottak.

 

Megjelenések:

http://www.kalocsa.hu/megkezdodnek-top-fejlesztesek-kalocsan/

http://www.kalocsa.hu/ujabb-3-nyertes-palyazat-tovabbi-820-millio-forint-tamogatast-kap-kalocsa-fejlesztesre/

http://kalocsahirado.hu/gazdasagelenkites-ovodafejlesztes-foglalkoztatas-osztonzes-kezdodnek-a-top-fejlesztesek-kalocsan

https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/csaknem-3-milliard-forintot-fordithat-fejlesztesre-unios-forrasokbol-kalocsa-1198467/